| lavinia_6608 a întrebat:

Am o prietena diagnosticata cu candida si strptococ beta hemolitic. urmeaza un tratament cu cervugid. are voie sa aiba contact sexual in pauzele dintre? si daca da numai cu prezervativ? care este cauza pentru care streptococul reapare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Are voie sa intretina relatii sexuale numai cu prezervativ, in pauzele tratamentului si minim 6 saptamani dupa tratament. La 6 saptamani va face din nou cultura si numai daca e negativa poate renunta la prezervativ. Streptococul e rezistent la tratament, are nevoie de tratament indelungat, penicilina si/sau moldamin si trebuie trata si partenerul sexual.

| alexxaz a răspuns:

Stiu ca atunci cand urmezi un tratament pentru candida nu trebuie sa ai relatii sexuale, nici macar din alea protejate deoarece ambii parteneri se trateaza! In pauza ar putea, dar nu e recomandat si bineinteles doar cu prezervativ. Sanatate prietenei.

| ewen a răspuns:

Aoleu, e jale amandoua periculoase, pai nu ai voie nici sa-ti saruti partenerul da nu sa mai ai si contact sexual, cauza esteca tratamentu nu este bun si asta o zic din proprie experienta, am avut asa ceva, si singurul medicament ''injectabil'' este MOLDAMIN, doareee, de nu stii ce-i ca tine dar te scapa happy