| AlexSkillz19 a întrebat:

Am o problema, 16 ani si 1.69 si as vrea sa mai cresc in inaltime ca sunt cam mic pentru un baiat, iar tata are 1, 74, eu am fost cam grasut cand eram mic dar acum sunt slab doar ca mi-a mai ramas grasimea de pe fese si coapse dar ma duc la sala si fac cardio sa scap de ea si fac si box. Bine ca n-are legatura, doar ca folosesc si picioarele foarte mult si transpir mult si poate o sa scap de picioarele astea grase si o sa-mi mai dau drumul la crestere, spuneti-mi va rog niste exercitii sau orice metoda care ma va ajuta sa mai cresc, va rog mult

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| gratargratar a răspuns:

O sa mai cresti. Baiatii cresc pana la 18-21 de ani. Deci o sa ajungi cel putin intaltimea tatalui.

Pentru crestere recomand: somn mult (e dovedit ca somnul stimuleaza hormonul de crestere), sport (inot sau baschet) si o dieta bogata in minerale (vitamine) care sunt folosite pentru construirea oaselor: Ca, Mg, D, etc.

| Andreeush a răspuns:

Având în vedere că ai 16 ani, încă ești în perioada de creștere, nu ar trebui să te stresezi.