anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o problema. Am 19 ani, sunt baiat, am 1, 75 si am undeva pe la 47-50 kg. Cand eram mic parintii nu ma "obligau" ( ex: daca nu mananci nu primesti dulcuri sau nu iesi la joaca) ca sa mananc mancare. In general am mancat carne de porc sau pui, cartofi, oua si tot felul de combinatii intre astea. Acum cand vad cum sunt ma simt prost, dar prost rau de tot, mai ales cand un prieten m-a intrebat de greutate si mi-a zis "e putin pentru un baiat" mi-am simtit foarte prost si nu-mi pot scoate propozitia din cap. Am mai inceput sa beau lapte, sa mananc supa, iaurt, cascaval, insa nu e de ajuns. Nu stiu cum as putea sa incep sa mananc mai multe... nu sunt obisnuit cu gustul si imi vine sa vomit.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Si eu tot cam asa sunt -de cand ma stiu, din totdeauna.
De obicei omul se ingrasa dupa casatorie. Nu cunosc explicatia, dar am observat acest lucru la mai multe persoane.
De asemenea te ingrasi daca vei manca seara hrana consistenta. Dar eu nu pot sa fac asta pentru ca nu mai pot sa dorm dupa aceea.
Probabil noi astia mai slabi avem un metabolism rapid, si ardem repede tot ce introducem in stomac. De asemenea exista posibilitatea unei boli -aceea ca organismul sa elimine grasimea... la toaleta. Trebuiesc facute analize in privinta aceasta.
Cred ca sala te-ar ajuta. Dar ai grija sa sa nu faci exces de efort, mancare si... prafuri. Dar mai intai viziteaza medicul de familie.

| NevermindXEXEXD a răspuns (pentru anonimg):

O sa ma duc maine sa duc actele ca sa imi fac cardul de sanatate ca apoi sa imi fac analize

| Sn4k3 a răspuns:

Cred ca vrei sa zici ca vrei sa te ingrasi, n-am inteles prea bine ce-ai vrut sa zici acolo. Mananca multi carbohidrati si fii in surplus caloric, mananca alimente cu multe calorii. Cauta pe google.

| MihaiNicu23 a răspuns:

Un pic cam putin la 19 ani dar merge. Pana la 21-22 mai iei in greutate

| BuLaNNNeL a răspuns:

Vonsuma carbohidrati, ei te ajuta sa crești in greutate. O metoda si mai buna, apuca-te de un sport, preferabil unul care te ajuta sa acumulezi masa musculara. Consuma multi carbohidrati, ei te ajuta sa crești in greutate, daca te apuci de vreun sport ridici si proteinele la 2g/kg, grăsimile macar 60g pe zi. Carbohidratii consuma 300+ si vei pune pe tine. Lasă supele ca aia-i apa fiarta. Consuma mâncăruri bogate in calorii. Cărnuri, lactate, oua, cartofi dulci, paste, orez, fructe -legume cu kilogramele, nuci, unt, unt de arahide, ulei de măsline, ulei de avocado, avocado, ulei de cocos, linte, fulgi de ovăz, de porumb etc. Mănâncă, daca nu faci ceva nu se va intampla nimic.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Lucrul asta e putin cam grav, aceeasi problema a avut-o si fratele meu mai mic, el are 14 ani si parintii mei l-au dus la doctor si acolo i-au dat un tratament si si-a revenit pe parcurs. Tin sa-ti spun ca nici el nu putea manca mult dar nici din toate, adica putin din mai nimic dar acum dupa 1 an ajunge sa manance uneori mai mult decat mine si pune in greutate chiar bine ( si el era slab)

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Prietenul tau nu-si da seama ca poti da viata cuiva peste cap cu o simpla vorba aruncata aiurea.
Nu te forta sa mananci. Organismul tau stie mai bine cat are nevoie.
Ce preferi? Gras si bolnav sau zvelt si sanatos?
Mananca doar ceea ce ai chef si nu te mai uita in gura „desteptilor".

| ?53fan a răspuns:

Și eu am tot 19 ani și vreo 60-62 de kg și înălțime de 1.88! Mie îmi place așa cum sunt, dar va întreb... este cat de cât bine? Mă apropii de valoarea normală?

| NevermindXEXEXD a răspuns (pentru ?53fan):

Eu clar nu ma simt bine asa cum sunt. maine ma duc sa mi fac cardul de sanatate si apoi direct analize si tratament de urgenta daca e nevoie

| Mandreiv a răspuns:

Luatul in greutate tine de metabolismul fiecărui organism, nici eu nu am o greutate prea mare pentru inaltimea mea dar ma simt bine in pielea mea si mananc ce vreau si cand vreau indiferent de zi si de ora. Sunt persoane care invidiaza faptul ca se poate manca orice si oricand. Poti sa apelezi la varianta de a face mult sport/ sala, de a consuma multi carbohidrati, lactate si carne in special de porc dar eu unul daca voi alege vreodata sa ma mai ingras voi consulta un nutritionist pentru ca prafuri sau alte prosti luate dupa ureche te pot duce in extrema cealalta a obezității.