| Ada477 a întrebat:

Am o problema. Am făcut o miscare brusca cu capul pentru că era să îmi cadă telefonul jos și când am tresărit mi-a pocnit ceva la zdreava gâtului, sub ureche. E posibil să îmi fi rupt ceva în interior?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
18 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Este poreclita "Palma Sfintilor" (atentionare divina) si se intampla cand vorbesti la telefon si te intorci brusc (din gat).
Este foarte periculos sa vorbesti pe strada, fiindca iti distrage atentia, iar la o asemenea miscare brusca iti poti pierde echilibrul si poti fi calcat de vreo masina!

Răspuns utilizator avertizat
| Bula a răspuns (pentru Ada477):

Cum amzis: a fost o "avertizare". Data viitoare poate fi accidentare, chiar grava!
Lasa telefonul cand esti pe strada sau opreste-te intr-un loc ferit, daca trebuie sa vorbesti!

| Bula a răspuns (pentru Ada477):

Fa usoare miscari a capului si gatului.
Intai intoarceri stanga-dreapta, dupa care basculare stanga-dreapts si fata-spate, urmat de rotirea capului stanga-dreapta.
Fiecare pereche de miscari faci de 5-6 ori, dupa care continui cu urmatoarea pereche de miscare.
La sfarsit, durerea va trece.
Nu-ti forta gatul cel putin 1-2 zile!
Dormi pe perna mare, moale.

| johnnny123 a răspuns:

Tu la fiecare miscare pe care o faci te temi ca ti-ai rupt ceva in interior? Nu de alta, dar ai mai pus vreo zece intrebari din astea.

Eu zic sa ai grija. Incearca sa stai tot timpul perfect nemiscata.

| LeCaras a răspuns:

In cel mai rau caz se usuca si cade. E totul ok