| Ateistu a întrebat:

Am o problema
Am observat de mult timp ca daca stau putin timp intro incapere si afar incepe sa imi miroase foarte rau picioarele cred ca picioarele
Cam de vreo 2 ani
Mam obisnuit cu faptul ca ceilalti oameni cred ca nu ma spal, ma spal 1 la 2-3 zile
O fi vreo ciuperca sau ceva de genu?
Cine stie sa ma ajute cu niste pareri

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
19 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E o problema grava de igiena. Spala-te macar o data pe zi, desi daca ai problema asta e bine sa te speli de doua ori pe zi, poarta numai ciorapi de bumbac si schimba-i zilnic sau chiar de doua ori pe zi (daca faci sport, de exemplu, ii schimbi cand termini sportul). Poarta numai incaltaminte de piele de buna calitate. O sa vezi ca daca te speli destul de des si iti schmbi corect ciorapii, nu vei mai mirosi urat.

Răspuns utilizator avertizat
| Brigaela a răspuns (pentru Ateistu):

Nu exclud o ciuperca, dar cred ca este mai ales igiena precara. daca stai 3 zile nespalat, evident va mirosi foarte urat. Orice depaseste 18 ore este mult, iar peste 24 ed ore este enorm. daca nu ai avea nici o problema cu mirosul, ai putea sa te speli de doua ori pe zi de obicei si ocazional o data pe zi. daca ai o problema, trebuie sa te speli macar de doua ori pe zi si ocazional de 3 ori pe zi. Piciorul nespalat nu miroase a transpiratie, ci a picioare nespalate. Sprayurile si pudrele NU se folosesc daca nu te speli, acar de doua ori pe zi. De-abia dupa ce indeplinesti normele de igiena (spalat de 2-3 ori pe zi fara gres, adica sa nu exista nici o zi pe an in care sa nu te speli ed doua ori, ciorapi schimbati macar o data pe zi, preferabil de doua si spalati apoi, ca orice ciorap la 90-95 de grade sau fiert, pantofi de piele, purtati alternativ, astfel porti o pereche 2-3, maxim 4 zile, apoi ii lasi la aerisit si porti altii si tot asa), daca vei continua sa ai probleme cu mirosul, vei merge la un dermatolog si vei cauta un tratament. dar atata timp cat tu te speli extrem de rar, nu poti cauta o boala, e doar lipsa grava de igiena personala.

Ciuperca piciorului are legatura si cu igiena precara. Ai nevoie de minim doua perechi de incaltaminte, nu este igienic sa porti permanent aceeasi pereche. mare grija la sosete, sa aiba 100% bumbac, fiindca adesea sosetele din comert au 90 sau 95% bumbac si intretin mirisurile neplacute. Si atentie la temperatura la acre le speli (sa nu fie sub 90 de grade)

La 60 de grade e insuficient, nici o bacterie si nici o ciuperca nu mor. Sosetele, chilotii, prosoapele se spala la 90-95 de grade sau se fierb. Probabil au inceput sa-ti miroasa picioarele cand ai trecut de la copil la adolescent si nu ti-ai schimbat obiceiurile de igiena. Pe bebelusi mamele ii spala o data seara si e suficient, apoi copiii se spala si ei tot o data pe zi, dar de pe la 11-12 ani nu mai e suficient, igiena trebuie sa indeplineasca alte standarde, trebuie sa te speli mult mai des, sa-ti schimbi hainele dupa fiecare purtare (nu mai merge sa porti camasa de doua ori sau blugii o saptamana), sa le speli la temperaturi inalte, sa le calci cu fierul incins (ma refer la chiloti, caputa sosetelor, prosoape, cearsafuri)

| Daalalifnuunalif a răspuns:

Buna, cred ca ar fi cel mai de recomandat, cand te speli pe, picioare, incearca sa pui un pic de otet in apa macar jumatate de pahar si o lingura de bicarbonat de sodiu. Te va ajuta foarte mult, ai sa vezi. Apa sa fie fierbintica cat suporti tu.

| Daalalifnuunalif a răspuns (pentru Ateistu):

Cu placere. Otetul chiar face minuni! Ai sa vezi!

Eu sper sa te ajute. Daca vezi ca nu merge, a doua tura dublezi cu optet si tot asa.

Te cred, dar nu ai ce face, asta ie!

Ei, gandeste si tu pozitiv. NU esti singurul pe lumea asta asa! Cati ani ai?

Multi ani inainte! Ai vrea sa vorbim si pe facebook?

Dar tu esti ateu?