| Eugeniusu a întrebat:

Am o problema cu ai mei, ma trimit sa-mi fac analizele, motivul este "nu ti-ai facut niciodata analize, sa nu ai ceva", aiurea rau.
Eu in afara de controalele anuale facute in scoala si liceu (vaccin/cantarire/plamani/etc) si de controlul pentru scoala auto, unde nu mi-au gasit nimic neinregula, n-am avut alte analize sau controale facute de catre medici.
Pur si simplu am evitat spitalele, medicii sau medicamentele. Poate au fost cazuri gen, o mana rupta care necesita ghips, o raceala tratata cu ceai, dar atat.
Sincer, dupa ce aud si vad la tv, mi-e scarba sa trec prin spitalele din Romania pentru niste analize, si alea probabil pentru a afla nimic. Poate ma aleg si cu ceva boala de acolo.
Eu cred ca sunt destul de sanatos, practic un sport, nu fumez, nu beau alcool, nu mananc fast food-uri (dar nici n-am diete). Atat ca racesc de 3-4 ori pe an, ceea ce consider ca e normal.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Analizele se fac in laboratoare private care au cu tot alte standarde... mai bine recunoaste ca ti e frica ca logica cu eu cred ca sunt sanatos asa ca nu fac analize nu e cea mai buna

| CuriousStuff a răspuns:

Analizele nu o sa ti le faci in spital, ci la un laborator privat. Si iti pot spune eu cu siguranta ca nimeni nu s-a ales cu nicio boala pentru ca si-a facut analizele. Cand iti ia sange se folosesc ace si instrumente noi, sterile. Nu ai de ce sa-ti fie frica, si situatia nu e asa neagra precum o arata astia la televizor, da, sunt si spitale de toata jena dar sunt si spitale in care sunt conditii de hotel de 5 stele (la stat, nu privat). Hai cu curaj, ca nu patesti nimic. Analize de sange e cam obligatoriu sa-ti faci cel putin o data pe an.

| VelaJohnny a răspuns:

Nu-i logic rationamentul, doar pentru ca nu sunt 100% de incredere spitalele, nu mai mergem sa ne facem analize?

„controalele anuale facute in scoala si liceu (vaccin/cantarire/plamani/etc)" - alea nu te cauta de boli grave.

Eu sugerez sa negociezi cu parintii tai, si sa mergeti sa iti faci analize la un spital de incredere. Serios, e imatur punctul tau de vedere. Nu e nimic aiurea in a te asigura chiar si intr-o anumita masura, chiar si mica, ca esti okay.

| Kogaion a răspuns:

Iti inteleg frica, sa stii ca si eu sunt exact in aceeasi situatia ca si tine(ultimele analize au fost pentru admiterea la facultate), medicul de familie mi-a spus ca ar fi bine sa faci analize cel putin de 2 ori pe an, i-am spus cum ma simt etc, mi-a zis ca macar o data pe an sa merg sa fac niste analize pentru siguranta mea, deoarece nu toate bolile au simptome la inceput, cele mai multe te trezesti cand e deja avansat. Ca sa le faci pe plac parintilor, mergi la medicul de familie si spune-i sa-ti dea trimitere la un spital cat mai curat(poate chiar si privat, pentru ca multe au contract cu casa de asigurari), asa ai scapat si de gura parintilor, si poti sta si tu mai linistit(dar probabil ca deja esti) si inca o chestie faina, daca mergi cu trimitere e gratuit, poti cere bani parintilor sa mergi fara sa le spui ca ai trimitere laughing asa macar te alegi si tu cu inca ceva laughing

| EllaTheStrange a răspuns:

Poti sa te duci la Biotest si nu iei nimic. Sa nu mai spun ca iti fac analizele repede si primesti si rezultatele rapid. Ideea este ca parintii tai gandesc bine. Un control anual trebuie facut; de curtuazie.