| Ellie2emma a întrebat:

Am o problemă de câțiva ani buni. Transpir excesiv. Adică fac duș și imediat iar sunt transpirată, nu am reușit să găsesc niciun deodorant care să mă ajute și ceea ce mă deranjează e ca pot purta doar haine largi. Se confruntă cineva cu aceeași problemă? Știți vreo rezolvare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Pot fi mai multe cauze.
Vorbeste cu medicul de familie, sa te trimita la cateva investigatii!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Poate ai diabet asa se explica transpiratiile dese, fluctuatiile glicemiei, dar mai ai si alte simptome? Sete foame, slabit brusc fara sa ti dieta? Mergi la medicul de familie sa iti dea trimitere la analize si la diabetologie, si acolo vei vedea daca ai diabet sau nu, o sa iti faca medicul diabetolog o glicemie dimineata pe stomacul gol si va vedea clar cît este, daca nu ai diabet te va trimite la endocrinologie ca atunci ai cu tiroida. Ce varsta ai?

| Ellie2emma explică (pentru CristiDinBucuresti):

Am 18 ani și mă confrunt cu chestia asta de când eram mică, cam de când a început pubertatea. M am dezvoltat repede, eram prin generală în 1-4

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Ellie2emma):

Cu siguranta este ceva genetic, si diabetul il poti mostenii genetic adica din nastere de la unul din părinti daca are, sau bunicii pe linie materna sau paterna daca au avut, neaparat analize de sînge, fara analize nu sti ce ai, la analize de sange se face glicemia, trebuie sa duci urina sa faca urocultura sa vada glucoza din urina la prima oră cît este, mergi la medicul de familie si roaga l sa iti dea trimitere la tot setul de analize de sînge, si urocultura, iti cumperi de la farmacie recipient de urină care nu este mai mult de 2-3 lei, si duci prima urină de dimineata la analize.

| MarianWLF a răspuns:

Daca greutatea este excesiva transpiri excesiv, la 90 de kg dormeam cu prosop sub mine vara, acum la 67 am scapat complet de aceasta problema, ia in calcul si aceasta varianta.

| ValentinMihai78 a răspuns:

Caută în arhivele de pe internet, despre Gabriel Cotabiță și transpirația sa excesivă. Artistul se confruntă de ani de zile cu transpirație excesivă.
Iar, tot ce am mai reținut, este că după acel atac de cord, transpirația excesivă, se pare că s-a mai redus.
În concluzie, se pare că există o legătură între probleme cardiace, posibil neurologice și transpirația excesivă.