Am fost la dermatolog, nu am auzit până acum de podolog, cred ca nici nu este la mine în oraș
Cauta podologie pe google si ei au cabinete in toata țara
Pe linga antibiotic local, poti pune plasturi cu usturoi si sa alternezi cu varza pe locul respectiv. Poate suna babeste, dar usturoiul e un antiinflamator si antibiotic excelent, iar varza e foarte eficienta la redus inflamatii, inclusiv chestii purulente. Nu raspund cu chat gpt sau din ce am auzit la coltul blocului, ci din experienta proprie. Ca o paranteza, porti incaltaminte strimta? Sosete sintetice? Ai alergii? Eu pana la 44 de ani am avut diverse probleme cutanate, dar o singura data am luat antibiotic pentru o infectie cutanata. Culmea, era un nodul pe brat atunci, nu mi-am dat seama exact de la ce, dar in principiu - ca sa nu mai patesti pe viitor - sosetele sintetice le porti O SINGURA DATA apoi le speli, daca nu ai nevoie de chestii sintetice (de exemplu in context sportiv/de drumetie, uneori materialele sintetice sunt cea mai buna solutie, daca nu vrei (de obicei nu vrei = nu iti permiti, din pacate) sa te intinzi pana la lina merinos, care e deja din alt film din orice punct de vedere). Cu incaltamintea, sa nu te stringa la degete. Daca discutam de jogging/mars fortat, ai nevoie de un numar mai mare decat porti in mod normal.
De obicei port încălțăminte foarte comodă, nu cred că este de la încălțăminte. Chestia e că mi-am tăiat unghiile foarte rău și a crescut colțul unghiei în piele, și cred că am făcut panarițiu. Este prima dată când pățesc așa ceva. O sa încerc cu usturoi și varză pe lângă cremele pe care le folosesc, mulțumesc mult pentru sfat.
Da, poate fi si de la unghii. Taica-meu a fost operat de unghie incarnata prin adolescenta... deci mare grija si atentie la taiat unghiile.
Mergi din nou la medic.
Cum se prezinta piciorul infectat? E mai bine, dupa tratamentul cu antibiotic?