| carminaburana43 a întrebat:

Am o problema de sanatate si de aceea va rog seriozitate. Pina in 10 ianuarie cind voi merge la medicul de familie mi-ar placea sa stiu dupa parerea cuiva de aici care se pricepe la asa ceva ce inseamna daca jur imprejur am limba franjurata parca ar fi muscat cineva din ea,una din mana, brate de vreo citeva luni sa zicem din iulie imi amorteste in continuu in timpul somnului cind ma trezesc ma doare trebuie s-o masez mai multe minute iar in timpul zilei imi amortesc degetele la extremitatile unghiilor.Cu timpul la jumate ora, o ora de la trezire amorteala dispare dar la extremitati revine in timpul zilei ca sa dispara cu timpul si ea.Nu uitati ce am scris si de limba.Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
4 răspunsuri:
| carminaburana43 explică:

Nu maninc multa sare, sunt cu dulciurile in schimb beau multa cafea.Cafea beau si nu maninc nimic pina la ora 13-14.Cafea beau cel putin un preso pina la ora 13-14.

| Deliiiia a răspuns:

Amorteala de la trezire sau dinainte de culcare e normala, caci corpul isi revine din starea de paralizie din somnul REM. La limba poate fi din cauza presiunii maxilarului asupra acesteia. Un control nu strica, totusi.

| carminaburana43 explică (pentru Deliiiia):

Presiunea maxilarului e corect dar numai la mijlocul limbii caci am gingivita si acolo simt presiune la mijlocul limbii dar restul stiu ca ceve nu e ok... poate multa cafea? Amorteala e dureroasa si nu a fost inainte sa lucrez unde lucrez acum din iulie.

| Laura927 a răspuns:

Limba este primul organ care ne arată ca ceva nu funcționează bine in organismul nostru si se alterează intr-un fel cand corpul își revine si limba o sa își revină la forma initiala.

Referitor la mana, bunica mea a facut o pareza minora si ii amortea mana insa tu nu ai specificat daca iti amorteste aceeași mana cu tot cu degete si nu inseamna ca ai o pareza, eu doar ți-am spus de bunica mea, problema ta poate fi alta...

Insa este bine sa nu amani vizita cu doctoru pentru ca este periculos.
Iti doresc multă sănătate happy