Nu ar trebui sa te gandesti la boli grave la nici o varsta.
Din contra, sa ti spui ca esti sanatos si de tine nici o boala nu se va apropia.
Si gata, subiect inchis.
Cu totii murim într o zi, dar pana atunci sa apreciem viata.
Viata cu bucurie si lumina sa ai.Multe lucruri frumoase te asteapta.
Toate cele bune, ❤️
Incearca sa privesti lucrurile in felul urmator:
- moartea e inevitabila. Va veni la un moment dat dupa fiecare dintre noi. Cand si unde, nu avem de unde sa stim si nici nu avem cum sa o evitam.
- gadurile negative iti pot influenta sanatatea in rau, dar gandurile pozitive te influenteaza intr-un mod pozitiv si te pot ajuta, intr-o anumita masura, chiar sa te vindeci. Deci, in momentul in care ai un gand negativ, da-l deoparte, ignora-l.
- toate astea pot fi sumarizate intr-un singur gand atunci cand te inunda ganduri negative: "asa, si?!".
Concentreaza-te pe frumusetea vietii pentru ca cealalta parte iti mananca din timp si energie si nu te lasa sa te bucuri de viata.
Mergi si la psiholog pentru ca te poate ajuta.
Poate ai si un deficit de magneziu.
Incearca sa practici si sport, 8ti va tine mintea ocupata si te va binedispune.
Tuturor ne e frica de moarte in final, dar nu e pacat sa ne lasam limitati de asta.
Ce mai poti face in momentele in care iti fuge gandul la asa ceva e sa te asezi undeva, sa-ti impreunezi palmele ca si cand te-ai ruga, inchizi ochii si te gandesti timp de 10 minute la ceva ce te face fericit. Ca sa nu te vada cineva sa inceapa cu intrebari sau comentarii proaste, poti sa o faci cand esti in baie pe wc.
Te ajuta sa-ti echilibrezi energiile. E o metoda simpla pe care o poate face oricine, aproape oricand si in timp vei simti ca te ajuta.
Ceea ce ai tu se cheama IPOHONDRIE si este o boala psihica a bolnavului inchipuit, unde persoana respectiva isi induce singura stres prin inventarea de simptome si boli pe care nu le are in realitate, ajunga chiar sa creada ca-i bolnav.
Ai putea sa te vindeci daca ti-a gasi o ocupatie serioasa, ca sa nu mai ai timp sa inventezi simptome si boli, in felul asta fiind ocupat tot timpul cu munca, nu ai timp sa te gandesti aiurea si seara cazi obosit adormind neintros, fara ganduri de boli sau alte inventii.
Am mai vazut explicatia asta si solutiile pe care le arunci doar ca sa-ti dai cu parerea. Am observat ca e ceva obisnuit la tine. Nu stiu daca o faci doar dpdv cantitativ ca sa primesti puncte pe TPU sau e dosr in ignoranta in incercarea ta de a ajuta.
Abordarea asta cu muncesti ca sa nu mai ai timp sa gandesti nu face altceva decat sa te distanteze de tine insuti/insati. Nu vei reusi niciodata sa te analizezi, sa te cunosti si sa ajungi sa fii in armonie cu tine si cu tot ce e in jurul tau. Ce se intampla cand nu mai poti munci, cand te pensionezi? Atunci oamenii care au fugit de ei insisi toata viata vor incepe sa se degradeze intr-un mod accelerat. Vor veni momente in viata cand fiecare va trebui sa se confrunte cu ce a strans si a ignorat pana atunci...si va fi nasol.
Cunoasterea de sine prin introspectie e cel mai complex si mai greu proiect la care poate lucra un om, dar evolutia asta poate aduce mult peste ce-ti ofera mizeriile pe care altii le considera valori.
Am mai spus asta si o sa o mai spun...gandeste-te cat ajuti si cat rau poti face inainte sa mai arunci cuvinte.
Stiu ca nu-ti place adevarul spus in fata, de aceea te sfatuiesc sa mergi la un psihiatru, fiindca ipohondria este o boala psihica pe care o ai si nu stii ca o ai, dar poti citi despre boala asta care exista si culmea, se pliaza pe toate simptomele si bolile inventate de tine si ireale.
In alta oridne de idei, punctele de pe TPU nu au nici o valoare pentru nimeni, deci nu stiu la ce te referi, ca doar cei care suntem aici sa va ajutam, nu luam acasa nici un punct.
Buna.Eu te sfatuiesc sa discuti cu psihologul scolii, pana cand aceasta teama a ta nu se concretizeaza cu ipohondrie.Cumva in familia ta oamenii se plang de tot felul de boli mai mult sau mai putin grave? Asta poate fi o pista pe care sa mergi pentru a afla de unde ti se trage anxietatea si frica de boala.