| MrSnow a întrebat:

Am o problemă. În ultimul timp respirația mea are un miros urât. De ce și cum scap de acest inconvenient?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Mergi la medic! Sfaturile medicale nu se dau pe net. Iti spune un idiot ca poate nu te speli pe dinti. Dar daca ai probleme cu stomacul?

| MrSnow explică (pentru Salontanul):

Mă spăl pe dinți de 2 ori pe zi

| Salontanul a răspuns (pentru MrSnow):

Pai asta spuneam si eu. Eu zic sa mergi la medicul de familie si el va sti unde sa te trimita.

| AliGab a răspuns:

Daca ai dantura buna ai eliminat o cauza si mai raman doua: amigdalita (cazeoasa) sau probleme cu stomacul (cea mai frecventa este existenta bacteriei helicobacter pyroli). Pentru prima du-te la un ORL-ist bun, iar pentru a doua la un gastroenterolog.
Am avut aceeasi problema si am cautat 2 ani un doctor care sa imi dea un diagnostic bun si un tratament care sa rezolve problema. Sanatate multa!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Spăla.te de 3 ori pe zi, cumpărați apa de gura și mesteca guma. Probabil ai vreo carie sau pur și simplu bacteriile din gura

| TheRealFantasy a răspuns (pentru anonim_4396):

Poate e de la carii si bacterii dar spalatul pe dinti de doua ori pe zi e cel mai indicat, de trei ori e exagerat, asta mi-au tot zis medici dentisti buni cam peste tot; apa de gura e utila pentru bacterii intr-adevar, dar guma are mult zahar si aditivi adaugati (E-uri) care nu aduc lucruri bune... ma tot irita sa vad oameni care zic ca sunt ok. Nu exista guma fara zahar si sucuri carbogazoase "dietetice".

Problema ar putea fi mai simpla de atat, ai putea sa ai respiratie urat mirositoare si daca:
- nu bei suficiente lichide, in special apa
- mananci si bei lucruri care iti afecteaza respiratia si nu numai (ceapa, usturoi, ton, alcool, cafea, zaharuri in general, etc.) in exces
- cand te speli pe dinti omiti sa speli limba

Ar fi de indicat si sa dureze in jur de doua minute maxim o "sesiune" de spalat pe dinti si sa folosesti o periuta normala cu peri moi sau cel putin nu foarte aspri, ca tot veni vorba de sfaturi de igiena dentara... laughing
Mie unul imi displac cele electrice, dar acum fiecare cu parerea lui.

P.S.: nu caut funda, m-as bucura daca lumea m-ar lua in serios mai degraba. rolling on the floor

| Nevroza a răspuns:

Poti sa ai elicobacter sau alte plobeme stomacale. Iti recomand un consult, ecograf chiar. Totusi respiratia urat mirositoare, in multe din cazuri, se datoreaza bacreriilor asa ca, incearca niste pastile Decasept sau Airwaves pentru mentine cavitatea bucala curata!

| confiturix a răspuns:

Incearca sa folosesti spatele periutei pentru a-ti curata limba,
Foloseste mai des apa de gura, uleiul de cocos e foarte bun sa-folosesti ca apa de gura (clateste dupa minim 1 min),
Manaca fructe - marul in special curata dintii,
Lingeti dinti - curata tartrul,
Usturoiul, in ciuda faptului ca ne ferim de el datorita mirosului puternic, el e ca un desinfectant care iti face gura sa nu mai miroasa; bineinteles gura iti miroase pe moment, dar mai ales daca te speli pe dinti de la 10 dupa masa usturoiul te ajuta daca nu te grabesti (mirosuk de usturoi dispare relativ repede daca bei apa dupa masa),
Bea mai multa apa (ai mai multa saliva si de aia), bea intodeauna apa dupa masa - spala gustul si resturile de mancare.