| Ruines a întrebat:

Am o problema, incepand de acum cateva ore, sunt foarte ametit...mai ales cand ma aplec (de exemplu sa-mi leg sireturile) ametesc foarte tare. Pot sa ma tin pe picioare dar senzatia e foarte puternica si deranjanta. Poate fiindca aseara nu am dormit chiar bine? (am dormit vreo 7-8 ore si am stat vreo 3 cu ochii inchisi intans pe pat) De ce ma simt asa si cum rezolv asta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Raniia a răspuns:

Luni incepe scoala si la triajul epidemiologic(controlul care se face la fiecare inceput de semestru)spui medicului scolar problemele tale si te va consulta.Pana atunci, daca parintii nu sunt acasa, cine ingrijeste de tine, sa te duca la serviciul de urgente daca starea ta se inrautateste.Ai grija de tine!

20 răspunsuri:
| Raniia a răspuns:

Ameteala ta poate sa aiba multe cauze, lipsa unei alimentatii bogate in vitamine, oboseala, stres. Poate fi o anemie sau o oscilatie de tensiune. Apeleaza la un medic si nu ignora aceasta ameteala pentru ca poate fi un semnal de alarma, un inceput de boala.
Nu uita-orice boala tratata la timp are mai multe sanse de vindecare!

Răspuns utilizator avertizat
| Raniia a răspuns (pentru Ruines):

Poate o cadere de tensiune, fa-ti o verificare, dar mai mult ca sigur o anemie.Te duci la medicul de familie, iti va recomanda un set de analize si apoi va stabili un tratament precis dupa confirmarea unui diagnostic.Pentru liniste ta ai nevoie de aceste investigatii.Nu te ingrijora poate fi o alarma falsa!

Intereseaza-te,trebuie sa aveti cabinet medical in scoala.

Scoala ta este arondata la cabinetul medical din unitatea scolara cea mai apropiata.Te duci la secretariatul scolii si afli la ce scoala esti arondat.

Nu aveti medic de familie in sat?

Du-te singur sau cu cineva de la scoala.

Din punct de vedere medical, medicul cere prezenta parintilor pentru ca poate sa fie o problema pe care minorul nu are capacitatea sa o inteleaga. Daca ar observa ea ca nu este ceva in ordine cu tine te-ar consulta si ar anunta parintii.Cred ca tu esti un pic speriat, linisteste-te ca totul va fi bine.

Luni incepe scoala si la triajul epidemiologic(controlul care se face la fiecare inceput de semestru)spui medicului scolar problemele tale si te va consulta.Pana atunci, daca parintii nu sunt acasa, cine ingrijeste de tine, sa te duca la serviciul de urgente daca starea ta se inrautateste.Ai grija de tine!

| costin96 a răspuns:

Buna. In primul rand trebuie sa manaci iar apoi i-a un calciu ca ai lipsa de calciu si scadere de vitamine. happy Bafta sa te faci binehappy

| vampiru09 a răspuns:

Deoarece ti s-a intamplat ceva mai neobisnuit ai mancat ceva stricat