Buna. Stiu cum e. Problema mea e asemanatoare cu a ta. Eu le-am explicat ca daca vor sa mananc sa nu mai faca doar mancarea care le place lor, sa faca ceva care sa-mi placa si mie. Si au incercat si au vazut, ca nu eu eram devina pentru ca nu mancam. Si mie mi se face rau de la anumite mancaruri si de la unele imi vine chiar sa vomit Explicale frumos intr-un moment cand sunt linistiti ca tu ai fi mancat mereu dar daca nu ai avut in frigider ce iti placea. Si spune-le sa faca si mancare care iti place tie nu numai lor. Te-am pupat :*, mai vorbim :-H
Inteleg situatia ta. Si eu am avut aceasta problema. Nu puteam deloc sa mananc dimineata. Pur si simplu mi se facea rau. Parintii mei pur si simplu ma intrebau ce as vrea sa mananc pentru a se asigura ca imi asigur o nutritie suficienta. Ai putea sa ii spui mamei tale ca nu poti sa mananci pentru ca nu iti place. Poti sa o rogi sa iti ia altceva pentru dimineata. Sunt mancaruri care sunt mai ''accesibile '' pentru dimineata.
Explica-le ca nu-ti placea ce aveai in frigider si ca nu poti manca mancare gatita dimineata. Cere-le niste banuti pentru a-ti cumpara niste preparate din carne pentru niste sendvisuri, lactate ceva. Spune-le ca de astea mananci si daca ai avea nu ai mai sta infometata.
Vad ca spui ca mananci de toate.Trebuia sa mananci sa le faci pe plac.Parerea mea.
Pai spune-le ca iti este pofta de ceva bun (de exemplu cartofi pai cu snitele, dulciuri - ideea este sa nu fie indicate in curele de slabire). dar nu de ceea ce aveati voi prin frigider, pentru ca nu iti place acea mancare.sau discuta cu fiecare in particular.asta ar trebui sa mearga.
Buna ziua,
eu in locul tau m-as gandi la acei oameni care ar manca cu mare placere ceea ce este in frigiderul tau dar nu au posibilitatea. daca sora ta a mancat mancarea inseamna ca era mancabila. Mai lasa si tu mofturile si bucura-te de ceea ce primesti. E foarte important sa mananci mancare gatita si nu tot felul de fast food-uri. Ajut-o si tu un pic pe mama ta, sau macar nu o mai necaji cu faptul ca nu mananci mancarea gatita de ea pe motiv ca nu-ti place. gateste-ti tu ceea ce iti place.
PA
Eu iti sugerez sa lasi mofturile deoparte si sa pui manuta si sa ii dai mamei o mana de ajutor la bucatarie mai ales ca esti fata. Puneti de comun acord ce mancare sa faceti in functie de buget sa fie pe placul tuturor membrilor familiei.Altii saracii nu au ce manca...si odata ce surioara ta a mancat si nu i s-a facut rau inseamna ca mancarea era comestibila.Cu siguranta parintii tai fac tot posibilul sa nu va lipseasca nimic si tu cu atitudinea care o ai ii superi si mai tare.
Buna
Pai spune-le ce ne-ai spus si noua.Nu cred ca sunt asa de neintelegatori parintii tai
Asa mi se intampla si mie cand sunt singura acasa si nu-mi place mancarea.Cateodata incerc sa-mi fac singura de mancare sau ma duc sa-mi cumpar ceva de la magazin.
Si de ce nu-i spui mamei tale sa-ti lase ceva de mancare care iti place?
Du-te la frigider ia o ceafa de porc sau un copan de pui si baga-l pe tot in gura si treci prin fata alor tai cand faci faza asta ai grija sa nu te ineci
Mie imi zice ca alceva nu are de mancare ca toata ziua e la servici si nu are timp sa imi faca doar ce vreau eu si ca trebuie sa mananc ce e ca sunt unii care nu au ce manca (fraza asta ma enerveaza rau de tot, ce trebuie am eu cu aia?)
Daca nu iti place mancarea facut in ziua respectiva, mananca altceva. Mama ta ar trebui sa stie ce mancare iti place si ce mancare nu, atunci cand face mancare si tie nu-ti place sa-ti pregateasca altceva. Sau mananca tu altceva, fa-ti un senvici, mananca mezeluri, branzeturi sau lapte cu cereale, dar nu sta flamanda.
Sa fi iubita`!:*:*:*
Este bine sa le spui ca acea mancare nu iti place si ti s-ar face rau daca ai manca-o.rog-o frumos pe mama, tatal sau sora ta sa nu-ti mai dea acea mancare.
Acesta e sfatul meu si cred ca va ajuta...deoarece nici mie nu imi place fasolea in nici un fel, iar mama s-a obisnuit sa nu mai imi dea.