Întrebare recomandată | mirabela87 a întrebat:

Am o problema mare de tot si poate cineva a patit ca mine si ma poate ajuta. Am sinuzita si sunt plina de muci in nas si in gat, am si vomitat muci, asa de multi am si nu stiu ce sa mai fac. Am fost operata la nas si tot nu vad o imbunatatire si nu stiu ce medicamente sa mai iau pentru muci. Sunt disperataaaa va rog sa ma ajute cineva! Am fost si la urgenta dar mi-a spus ca nu imi poate face interventia acum. Poate stiti ceva ce sa iau pastile sa mai scap din muci astia

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

La medicul de familie ai fost?
Iti da reteta cu tot ce ai nevoie: pastile pentru raceala, pentru fluidizare mucusului, picaturi pentru nas etc. Antibiotic daca e cazul.

Ceaiuri, supe calde, cred ca stii si tu leacuri babesti.
Gargara cu apa fiarta (lasi apa sa se racoreasca pana ajunge la temp corpului) si o lingurita de sare.

Foloseste un Neti Pot si fa-ti spalaturi nazale cu sare de mare. Fierbi apa, sterilizezi vasul mai intai, torni apa fierbinte si o lingurita de sare. Lasi sa se racoreasca pana ajunge la temp corpului.
https://www.youtube.com/watch?v=sKlpRjgriGM

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Foarte important: evita aerul rece. Poarta caciula, fular, sa nu fii expusa la frig ca mai rau iti face.

| MateoXXL a răspuns:

Într-o situație ca aceasta, cu simptome severe, și intervenții chirurgicale e cam greu, dar poate trebuie să schimbi medicul ORL. Între timp, iată câteva sugestii care ar putea să îți ofere un pic de ușurare, dar trebuie să fii foarte atentă la reacțiile corpului tău: consumă multe lichide calde: ceaiuri, supă de pui, apă caldă cu lămâie și miere. acestea ajută la subțierea mucusului și la eliminarea lui mai ușoară. Inhalare de aburi: fierbe apă și inhalează aburii cu un prosop peste cap. poți adăuga câteva picături de ulei esențial de eucalipt sau mentol pentru a deschide căile respiratorii. spray-uri nazale saline: folosește soluții saline (fiziologice) pentru a clăti și curăța nasul. decongestionante pe bază de xilină (Olynth, Pastile sau siropuri expectorante: produse care conțin ambroxol (ex.: Mucosolvan), Dacă inflamația sinusurilor este severă, medicamente precum ibuprofenul pot reduce simptomele, dar doar temporar. Probiotice: Dacă ai luat antibiotice recent, probioticele pot reechilibra flora intestinală, reducând inflamația generală. Limitează zaharurile și lactatele care pot stimula producția de mucus. Aer curat și umidificat: folosește un umidificator în cameră, mai ales pe timpul nopții, pentru a menține căile respiratorii hidratate. Însă trebuie să consulți un medic cum am spus mai sus dacă ai febră persistentă. dacă durerea facială devine insuportabilă și dacă mucusul devine verde/gălbui, semn de infecție gravă.