| Ellie2emma a întrebat:

Am o problemă mare. Până acum 4 luni nu am avut niciodată vreo infecție vaginală, dar dintr o dată am început să mă confrunt cu mâncărime și usturime probabil cauzate de antibiotice. Din ce am înțeles am avut candidoză vaginală. Mi am tratat o atunci cu pastile și ovule. Acum mi-a reapărut. E un sentiment foarte nașpa. Aș vrea niște metode naturale să scap de ea. S-a mai confruntat cineva cu asta? Și cum pot preveni? Și dacă există anumite medicamente fără prescripție medicală vă rog să îmi ziceți. Sunt femeie apropo

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| ioana748 a răspuns:

Spalat cu apă cu bicarbonat si bei 1 jumătate de linguriță bicarbonat la un pahar apa zilnic, dimineața, doua saptamani.

| Ellie2emma explică (pentru ioana748):

Ai încercat și tu așa? A dat roade?

| ioana748 a răspuns (pentru Ellie2emma):

Da,chiar roade foarte bune.
Merita sa incerci.

Am încercat azi și mi-a alinat puțin din simptome. Am folosit și niște ulei de cocos. Sper să se trateze

Sa continui vreo doua saptamani.
Cam in trei zile te vei simti mai bine, ai sa vezi.
Sanatate ❤️

Mulțumesc mult ❤️

Cu drag ❤️

| StudentLaMedicina a răspuns:

Candida nu este o boală venerică, deci tratamentul partenerului tău nu este necesar.

Dacă ai recidiv trebuie să mergi să îți ia probe din secreția vaginală să vadă dacă pot fi şi alte tipuri de candida.

În esență recidiva se tratează cu pastile antifungice sistemice şi dacă ai recidivă tot timpul se poate lua tratament preventiv cu Itroconazol. Întreabă ginecologul dacă tu eşti un candidat bun pentru asta. Numai el poate evalua.

Candida este de la tratamentul Antibiotic.

Tratamente naturiste nu ştiu, dar poți încerca să te dai cu i cremă pe bază de aloe. Să fie intimă.

| Ellie2emma explică (pentru StudentLaMedicina):

Pentru antifungice aș avea nevoie de prescripția medicală. Asta o pot lua de la un ginecolog dacă merg? De obicei medicamentele astea cu rețetă, îmi dădea rețeta medicul de familie dar chiar nu aș vrea să merg la medicul de familie

| StudentLaMedicina a răspuns (pentru Ellie2emma):

Da, un ginecolog prescrie medicamente pentru infecția cu candida.

| popapopica a răspuns:

Nu de la medicamente ai asta ci de la infectie.
Ai tratat-o tu dar nu si partenerul tau. Te reinfectezi.
Nu exista medicamente care sa se elibereze fara reteta.

| Ellie2emma explică (pentru popapopica):

Pentru antifungice aș avea nevoie de prescripția medicală. Asta o pot lua de la un ginecolog dacă merg? De obicei medicamentele astea cu rețetă, îmi dădea rețeta medicul de familie dar chiar nu aș vrea să merg la medicul de familie. Ultima oară am avut noroc și mi-a dat de la farmacie fără rețetă