| bea_6905 a întrebat:

Am o problema. Pana acum 2 luni aveam menstruatia regulata, nu imi intarzia nici macar o zi. De 2 luni incoace, nu zic ca mi s-a dereglat complet, este vorba de +/- cateva zile. Insa ma cam ingrijoreaza chestia asta, mai ales ca de exact 2 luni am inceput si o dieta. Ma rog, nu una drastica, ci am incercat sa elimin grasimile si sa mananc mai putin, dar o prietena de-a mea mi-a zis ca asta ar putea fi cauza dereglarii. Ar trebui sa imi fac griji, sau este normal? Fara raspunsuri tampite, va rog!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu este normal. Probabil nu este nici grav, daca esti sigura ca dieta nu este absurda. Adica nu trebuie sa elimini grasimile, ci doar sa le reduci si sa consumi mai mult grasimi vegetale si din peste. fara grasimi, nu ai nici vitamine liposolubile (A, D, E, K). Fara vitaminele E si A, organele genitale ale femii nu functioneaza normal.
Daca dieta ta este normala (mananci suficiente proteine si grasimi de buna calitate, suficiente fructe, legume, lactate, etc), atunci ar trebui sa te vada un ginecolog legat de aceasta dereglare.

| ELLSSA a răspuns:

Fiecare perioada a ciclului menstrual diferea in functie de anumiti factori(vremea,temperatura,diete,alimentatie,sport,tratamente, etc).Asa ca putem pune in balanta si acest lucru, dieta pe care tu o tii.E foarte bine ca este vorba doar de cateva zile si nu mai mult de 7.
Ai grija de tine! La multi anihappy