| SebastianXeno a întrebat:

Am o problema.....Sunt alb că vărul și am pe fiecare brat in jur de 50 de alunițe maro deschis și arat hidos și de aceea nu port tricou...Credeți că aș putea să îmi scot ceva alunițe la dermatolog.M-ar costa mult? Alunițe nu sunt mari dar se observă.M-am gândit să încep să mă bronzez că sa nu mai arat așa hidos pe mâini.Voi ce credeți?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| badriel a răspuns:

Deci ar cam trebui sa te duci la dermatolog, cred eu.

3 răspunsuri:
| Priceputeanu a răspuns:

Poți vedea aici o listă cu prețurile practicate. https://www.clinicadermatologie.ro/cartografierea-alunitelor

| siriusblack98 a răspuns:

Expunerea la razele ultra-violete ridica sansele de aparitie a alunitelor.Asa ca nu ar fi o decizie smart.Din 50 se pot face 100.Mergi la dermatolog. Oricum astea se scot cu laserul.

| badriel a răspuns:

Alunitele sunt recunoscute a fi micile excrescente pigmentate la nivelul pielii. In realitate, aceste alunite sunt de regula tumor benigne si sunt de mai multe feluri: nevii care sunt deformitati circumscrise ale pielii de origine embrionara sau evolutiva care survin la orice varsta dar mai frecvent la tineri, si evolueaza lent. Mai exista nevi tuberosi sub forma unor ridicaturi din planul pielii cu suprafata ca un bob de zmeura sau de mura.

Papiloamele sau fibroamele sunt alunitele care apar in jurul decolteului in general, dupa varsta de 40 de ani si nu in ultimul rand, mai exista o multitudine de alunite vasculare, glandulare, in functie de tesutul din care ele se dezvolta. Aparitia lor nu trebuie sa ne alarmeze dar este bine sa consultam un medic dermatolog pentru a primi indicatiile corespunzatoare.
Alunitele survin si din multitudinea de factori genetici, proprii fiecarui individ in parte, apoi pot aparea si din cauza gradului de expunere la soare, al stilului de viata, anumite afectiuni interne dar si modul de ingrijire a pielii.

Nu excesul de alunite trebuie sa ne alarmeze, ci schimbarea sau modificarea aspectului lor.
Cele aparute la varsta adulta se pot incadra in riscul de precancere sau cancere cutanate. Traumatizarea sau ruperea unei alunite nu inseamna ca induce imediat aparitia cancerului de piele.

Semnele care ar trebui sa ne ingrijoreze sunt atunci cand o alunita ne da o senzatia de mancarime sau de usoara jena si isi schimba aspectul.