In esenta, se folosesc putine tipuri de tratamente:
• anti-perspirantele locale (deseori inadecvate, au durata de actiune scurta si efectul este limitat de volumul de transpiratie ce trebuie controlat; se folosesc de obicei pentru zona subsuorilor, nedovedindu-si eficacitatea in cazul hiperhidrozei plantare sau palmare);
• tratamentele generale impotriva transpiratiei (putin folosite, din cauza efectelor secundare importante, astfel ca medicul trebuie sa-si asume personal raspunderea pentru toate riscurile);
• toxina botulinica (necesita injectii locale foarte dureroase sau anestezie de profunzime, durata de actiune fiind limitata la câteva luni; se foloseste doar in hiperhidrozele axilare severe, in mediu spitalicesc, costul fiind foarte ridicat);
• ionofereza (se recomanda drept prima metoda de incercat, ca tratament de referinta in hiperhidrozele rezistente la tratamentele locale);
• simpatectomia chirurgicala (este o operatie ireversibila, cu o anumita doza de eficacitate, dar e si controversata, din cauza posibilelor complicatii ulterioare si a efectelor secundare - peste 60% din cazuri).
Mai multe detalii aici: http://www.i-medic.ro/boli/hiperhidroza-sau-transpiratia-excesiva
Am avut si eu problema asta (varsta e de vina).
Am primit de ziua mea un tratament de la Vichy. Se numeste '' Traitement anti-transpirant''. Este o cutie pe care 30 de ml (alb si verde).
Are zile speciale in care sa te dai.
Rezultatul final a fost multumitor.