| blackais a întrebat:

Am o rana deschisa la mana facuta ieri, de o jumatate de centimetru.Am facut antitetanos acum sunt pe antibiotice(augumentin), si mi-a fost prescris sa port bandaj, plasture, dar chestia este ca, in momentul cand port, nu se mai vindeca rana, ci ramane "cruda", va rog sa-mi ziceti, daca este neaparat sa port bandaj sau sa stau cu ea "la aer liber", oricum nu ies din casa, pana nu se vindeca. oricum ea a fost de mai multi centimetri dar s-a lipit in intervalul de timp ieri-azi.noroc.astept answer.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Rana deschisa fara pansament este o poarta de intrare a microbilor, se poate infecta. Mai ai putina rabdare ce te deranjeaza un plasture.

| primavara_4456 a răspuns:

Ai putea sa lasi rana sa se usuce pe timpul noptii, dar nu stiu daca exista pericolul sa sangereze, nu am de unde sa stiu cat de sensibila mai este la momentul asta la atingeri, frecari etc chestii care se pot petrece noaptea, fara ca tu sa stii ...asta numai tu poti sa stii, dupa cum arata. Daca tu crezi ca este ok atunci las-o descoperita noaptea si este suficient.

| shanty1 a răspuns:

Da-te cu un unguent cicatrizant si poarta pansament, dar nu pune plasture. poti sa o lasi descoperita noaptea.