| Laura_9194 a întrebat:

Am o serie de intrebari:
a)De ce o femeie dupa ce naste nu are voie sa mearga 40 de zile la biserica?
b)Dupa cat timp o mama ce naste bebelus poate sa faca altul?
c)De ce bebelusui mic, mic nu i se da sucuri naturale de tot felul de fructe?
d)De ce bebelusul nou-nascut are niste cosuri pe fata?
e)De ce trebuie sa fim atenti cum luam capul bebelusului?
f)Pentru voi ideal un nou-nascut cate kg ar trebui sa aiba?
Va multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

A) Fiindca elimina prin vagin lohii si este considerata "impura".
b) Poate ramane insarcinata incepand cu 6 saptamani de la nastere, dar sanatos ar fi sa asepte minim 6 luni de la nastere pana la o noua conceptie.
c) Fiindca tubul lui digestiv nu le poate digera si ar face diaree.
d) Nu sunt cosuri, sunt niste glande sebacee normale.
e) Fiindca muschii lui de la ceafa sunt slabi si nu-si pot tine capul drept, existand riscul sa-si franga coloana.
f) intre 2500 si 4000 de grame.

4 răspunsuri:
| danutza_2917 a răspuns:

Nu pot sa-ti raspund la a) :), b) teoretic, imediat ce poate ramane gravida din nou, practic e bine sa-ti revii dupa prima sarcina, deoarece fiind una dupa alta poti sa ajungi sa ai probleme grave de sanatate, c) pentru ca ii pot cauza diaree sau alergii, de aia e bine sa astepti pana incepi diversificarea si atunci ii dai la inceput putin si daca vezi ca il tolereaza ii cresti cantitatea, d)in primele zile e normal, dar ar trebui sa dispara, daca nu ar putea fi o infectie a pielii, o reactie la produsul cu care il speli sau daca ii dai lapte praf apar pina se obisnuieste cu el, e) pentru ca el nu isi poate tine capul singur in prima luna de viata si sa nu ii provocam vreo fractura de coloana, f) intre 2, 5-3, 5 kg. Iti recomand un sapun lichid pe care eu l-am folosit la copii mei si nu am avut nici un fel de probleme de iritatii, cojite pe piele sau scalp, il folosesc si ca si sampon, pentru ca nu irita ochii. http://aloeveraforever.ro/......iquid-soap

| john_1578 a răspuns:

Nu pot sa-ti raspund concret decat la prima intrebare deoarece sunt in domeniu. Interdictia de a nu intra in biserica pe perioada menstruatiei sau a celor 40 de zile de dupa nastere s-a datorat initial faptului ca este interzis ca biserica sa fie patata cu orice fel de sange. Ulterior s-acreat conceptia ce femeia ar fi necurata in aceasta perioada, problema care nu s-a pus de la inceput in biserica. Astazi urmand motivatia initiala si datorita mijloacelor moderne de igiena, unii preotii sunt de parere ca femeia poate intra in biserica, in aceste perioade, dar nu se poate impartasi.

| cosmina05 a răspuns:

A)deoarece are menstruatie 40 de zile.
b)minim 2 ani, insa daca are complicatie la nastere medicul ii poate recomanda sa faca altul dupa 5 ani, depinde de caz
c)deoarece are nevoie de laptele matern
d)asa apar la toti bebelusii, insa cu timpul se curata
e)deoarece nu are oasele ca un om mare.este fragil si din aceasta cauza necesita atentie
f)3kg sau 3, 5 kg

| trandafir_9845 a răspuns:

De ce pui tu eceste intrebari sunt proaste