Ar fi 2 variante pentru tine:
Ori:
1. Te-ai obisnuit sa stai prea mult la PC si e ceva normal sa devii dependent de el. Stiu ca e greu dar trebuie sa incerci sa-ti schimbi stilul de viata, fa ceva nou, fa-ti un hobby, etc.
Ori:
2. Ai o afectiune neurologica; in cazul asta te sfatuiesc sa vezi un neurolog.
Eu mizez pe prima varianta. Bafta!
Incearca sa renunti pentru un timp la calculator sau sa nu mai stai asa de mult.De exemplu stai la pranz 1 ora-2 ore si seara mai stai jumatate de ora.
Incearca sa te odihnesti mai mult, doarmi cel putin 8 ore pe noapte.Mananca cat mai multe fructe si legume si fa sport.De exemplu ai putea sa inlocuiesti o ora care o stai la calculator cu o ora de alergat in aer liber.
Iesi afara cu prietenii.
Pune muzica pe telefon, si asculta. Ori cu casti, ori fara.
Incearca sa citesti o carte care iti place si iti face placere sa o citesti.
Uita-te la un film in casa, la TV.
http://sanatate.acasa.ro/......44483.html
Sper ca te-am ajutat!
Salutare! Iti sugerez sa te apuci de un sport baschet sau ceva intens distractiv unde pe laga sport sa te distrezi si cu tovarasi daca fumezi ti-as sugera sa te lasi! incearca sa te culci mai devreme ca a doua zi la scoala sa fii in forma maxima, iesi pe afara cu prieteni stimuleaza mintea si incearca senzatii noi!
Da e foarte obositor trebuie sa faci exercciti pentru relaxarea ochilor O dată la 10 minute efectuează o pauză de 10 secunde şi priveşte la cea mai mare distanţă din cameră.
Ideal ar fi să te uiţi pe geam la un corp/obiect viu colorat care îţi place. Astfel vederea ta nu se va deteriora.
2. Efectuează exerciţiul de strângerea ochilor pentru 5 secunde, o dată la 20 minute.
3. Crează un ambient luminos adecvant atunci când lucrezi la PC. Chiar şi în timpul zilei poţi folosi o lampă care
să lumineze în spatele monitorului. În acest mod este creat un ambient odihnitor pentru ochii tăi pentru că în mediul
de lucru nu va exista doar o singură sursă de lumină, şi aceea(cea de la monitor) direct în ochii tăi. foloseste acest program la calculatorul tau pentru a stii cand poti lua o pauzaEyeLeo_Installer_1.1 bafta