| Tourniquet a întrebat:

Am o strungareata si maxilarul nu imi calca bine. Ce tip de aparat dentar mi-ati recomanda? Fix sau mobil? Care sunt dezavantajele mobilului fata de cel fix? Cum se poarta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Numai medicul ortodont îți poate spune care este cel mai bun pentru tine.
Tot el îți poate spune și celelalte aspecte.
Pa, pa.

Abh
| Abh a răspuns:

Nu poti tu sa-i spui medicului ortodont ce fel de aparat ai nevoie. Asta stabileste el. In plus, daca ai peste 10 ani, nu te mai pretezi la aparat mobil.

| pisicacool a răspuns:

Hi eu am purtat la 10 ani aparat mobil iar dupa vreo 3 luni... s-a rupt! e foarte prost, nu iti recomand. daca cu cel fix stai 2 ani cu cel mobil poti sta aproape 4 ani! acum vreau si eu sa port aparat fix! sa nu fi surprinsa dar eu stiu ca dupa ce ti-l da jos pe cel fix ( cand e bucuria mai mare), afli ca va trebui sa porti un aparat de contentie (mobil) aproximativ o luna! dar eu iti recomand aparatul FIX! SUCCES!