| Edyjuhguhg a întrebat:

Am o trauma problema mare, de foarte mult timp, cand sunt pe afara sau la munca cand aud un avion fac atac de panica foarte puternic, pentru ca eu ma gandesc ca orice avion daca arunca o bomba nucleara si ma termina nici nu mai pot munci.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| darrio2007 a răspuns:

Si primul tău gând a fost exact la muncă. Amuzant!
Se pare ca ai alte probleme. Medicale, citind alte intrebari de ale tale.

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Un tip suna la Radio Ierevan si intreaba:
- Domnilor, daca cade o bomba atomica la 2km in spatele meu, pot sa ma mai scarpin pe foond?
- Da - vine raspunsul - daca ti-l mai gasesti. big grin

| Simpatic a răspuns:

Esti cu gandirea la anul 1945, atunci bombele atomice au fost aruncate din avioane! La cele 2 bombe ma refer Fat man si Little Boy.
Bombele nucleare actuale din cate stiu eu sunt de 2 feluri cele care au propulsie si sunt sub forma unor rachete> acestea necesitand aparatura speciala de lansare deci e nevoie de masinarii sau hangare de lansare cum sunt cele pentru navetele spatiale> vorbim de arme nucleare cu incarcatura mare, din punctul meu de vedere astea sunt bombele nucleare actuale; si bombe nucleare fara propulsie proprie care pot fi aruncate din avioane, drone etc din punctul meu de vedere astea sunt un fel de rachetele si nu pot avea puterea de impact cu a primelor datorita in primul rand al volumului mic in comparatie cu cele care au propulsie proprie.

Oricum ar fi aceste bombe nucleare/rachete nu se dau asa la intamplare, nu le scapa cineva din greseala, iar ele pentru ca au repercursiuni atat politice, militare cat si cu impact lung asupra mediului de zeci, sute sau mii de ani asupra mediului (radiatiile persista multe generatii in sol de exemplu) e un motiv in plus pentru care sa nu fie folosite. Ele sunt mai mult pentru descurajare decat pentru o lupta.

Pe de alta parte rachete de astea cu focos nuclear au si anumite submarine militare, de alea nu iti este frica?

Daca ai astfel de frici nejustificate trebuie sa intelegi ca ai anxietate, iar anxietatea este o tulburare ce necesita tratament medicamentos, deci sfatul cel mai intelept pe care pot sa ti-l dau este sa consulti un medic psihiatru sa primesti un diagnostic si sa urmezi un tratament, o sa vezi dupa aceea ca panicarea ta o sa dispara.

| sierra1 a răspuns:

Bulică : știi cât costă o bombă nucleară?
Bulă :?
Bulică : câteva milioane de $
Bulă : de-ar da ăl de sus să-mi arunce una și mie, in grădina

| johnnny123 a răspuns:

Ai trecut de la teama de asteroizi la teama de bombe atomice?
Mergi la un psiholog, ce vrei să-ți spunem noi?

Chiar crezi că suntem în vreun pericol real de a fi bombardați nuclear? De ce? Pentru cine suntem o amenințare?