Te a tras curentul, pune compresă cu ceai e mușetel, si se va dezumfla
Tinand cont de acel "aproape mereu" iti recomand sincer sa te duci la un doctor.
Stiu ca e enervant cand cineva iti zice "du-te la doctor". E foarte usor sa zici asta. Sunt sigura ca si tu te-ai gandit,dar din diverse motive ai apelat la TPU pentru sprijin,idei, eventual un diagnostic exact si tratament. Asa facem toti.
Insa ce ai tu nu e precum o raceala.
O pleoapa umflata mai mereu inseamna ca ceva in corpul tau nu este in regula.
Poti avea o lipsa de ceva, o predispozitie genetica sau o boala.
Cu cat te duci mai repede cu atat te tratezi mai repede sau cel putin ti situatia sub control.
Cel mai probabil suferi de ceva.
Asa cum unii oameni au o umflatura in gat si se numeste ca au probleme cu tiroida, asa tu ai o pleoapa umflata, iar asta poate indica o boala.
Probabil te-a prins curentul. Ia de la farmacie Kanamicina, este un unguent. Eu tot timpul il folosesc cand am probleme la ochi si este eficient neavând reacții adverse. Prețul este in jur de 7 lei
Pleoapele inflamate apar atunci cand exista o umflatura sau exces de lichid in tesuturile conjunctive din jurul ochilor. Atat pleoapele superioare, cat si cele inferioare sunt afectate, iar in anumite cazuri poti simti dureri la nivelul ochilor.
Cauzele acestei afectiuni sunt infectiile, leziunile sau traumatismele oculare, dar cele mai frecvente sunt alergiile. In cazul in care simptomele persista, se agraveaza sau se modifica, este important sa mergi la medic, pentru un examen de ochi amanuntit.
Simptomele pleoapelor inflamate
Inflamarea pleoapelor este un simptom al unei cauze de baza, cum ar fi o alergie sau o infectie si este insotita de unul sau mai multe dintre urmatoarele semne:
- iritarea ochilor, cu senzatia de mancarime;
- lacrimare excesiva, ochi umezi;
- obstructionarea zonei de vizibilitate, in functie de gradul de umflare;
- inrosirea pleoapelor;
- inrosirea ochilor si inflamarea conjunctivei (membrana mucoasa care acopera suprafata interna a pleoapelor si suprafata anterioara a globului ocular);
- scurgerea unei substante din ochi;
- uscarea sau exfolierea pleoapelor;
- edem facial;
- pierderea genelor;
- febra si durere de cap;
- durere, mai ales in cazul infectiilor.
Trateaza pleoapele inflamate
Tratamentul pleoapelor inflamate depinde in primul rand de cauza lor. Un oftalmolog iti poate recomanda sau poate prescrie medicamentele potrivite, cum ar fi picaturile pentru ochi.
1. In cazul alergiilor, pentru ameliorarea simptomelor vei primi picaturi antihistaminice pentru ochi sau medicamente contra alergiilor. Pentru alte cauze, cum ar fi infectia cu herpes sau conjunctivita, poti primi antibiotice, picaturi sau unguente antivirale sau antiinflamatorii.
2. Afectiunile minore care provoaca inflamarea pleoapelor pot fi tratate acasa. Evita in primul rand sa-ti freci ochii, pentru ca acest lucru iti va agrava starea. Daca porti lentile de contact, renunta la ele pana cand se rezolva problema.
3. Evita aplicarea oricarui tip de machiaj pe fata, pentru ca pleoapele se pot irita si mai mult.
4. Stropeste-ti pleoapele inchise cu apa rece si aplica comprese inmuiate in apa cu gheata, care vor reduce inflamatia si vor contracta vasele de sange.
5. Poti diminua umflaturile din jurul ochilor tamponand pielea cu o bucata de tifon imbibata in lapte.
6. Raceste si feliaza un castravete, apoi asaza pe pleoapele inchise cateva felii, pe care le lasi sa actioneze timp de zece minute.
7. Aplica pe pleoape pliculete de ceai verde, negru sau de musetel si lasa-le zece minute. Pregateste-le prin scufundarea lor in apa rece timp de 15 minute, apoi stoarce lichidul in exces.
Baftă!