| anonimadinAlba a întrebat:

Am observat ca imi curge un fel de lichid gen puroi din buric (in cantitati f mici), acum cateva zile. Astazi m-am uitat mai atenta in buric si era acolo un varfulet negru, l-am scos cu penseta (nu l-am smuls sau ceva, pur si simplu l-am luat). Acel varfulet negru era ceva bucatica de aprox un cm lungime cu cateva fire de par in el. Era negru la varf si mai galbui la baza... ce ar putea insemna? E motiv de ingrijorare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Pare un fir de par care s-a infecatat, dupa ce il scoti stoarce tot si curata locul cu apa carda si sapun. urmareste locul in urmatoarele zile, daca isi revine esti ok, daca incepe sa doara zona si sa se inflameze o sa ai nevoie de ajutor medical.

| JicaContra a răspuns:

Dezinfecteaza bine, bine cu spirt, daca mai e puroi incearca sa il cureti, chiar sub piele cu o scobitoare inmuiata in spirt, apoi dezinfecteaza cu spirt

DACA MAINE E LA FEL (puroi) MERGI LA DOCTOR, e clar ca nu ai scos sursa infectiei si nu scapi de puroi!

| sopranaCadaverica a răspuns:

Mergi DIRECT la medicul de familie! Zona aia este infectata, nu umbla de capul tau cu pensete, mai rau agravezi situatia. E o zona foarte sensibila, are legatura direct cu sistemul digestiv - e cordonul ombilical care daca se rupe, poti face peritonita/infectie locala.
Medic!

| stancuprint a răspuns:

Mergi la un medic de familie daca deja esti inscrisa. Este cel mai bun sfat.