anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am observat ca mereu dupa masa prietenul meu consuma multa vitamina C si alte chestii care nu stiu ce sunt(nu au cutie sau ceva)+multe cutii goale de antioxidanti gen seleniu (selezin), am citit ca e normal 90 mg pe zi, dar el consuma uneori cu mult peste 2000 mg de vitamina C, chiar o folie intreaga pe zi. Am gasit o data un fel de pastile lungi, iar din una o bucata era sparta si am luat-o si s-a dizolvat in apa, dar am vazut ca el le mesteca ca pe bomboane. Oare e tot vitamina c? L-am intrebat de ce mananca atata vitamina c si a zis ca daca nu mananca i se face greata(dar o data a stat si 2 saptamani fara sa mestece asta si nu a patit nimic), iar pastilele alea lungi sunt vitamine, dar daca erau vitamine de ce s-au dizolvat in apa si el de ce le mesteca? Ca vitamine am luat si eu si stiu ca le inghiti. Ce credeti ca face de fapt? Mentionez ca face sala si dupa ce vine mananca si tot asa vitamina c la greu dupa masa, iar apoi pastilele alea lungi si plate (seamana cu o nava spatiala si sunt mult mai lungi decat orice pastila).

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Treaba lui nu sunte m asa interesati, de ce nu il intrebi pe el ce pastile ia si pentru ce anume.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

De ce le mesteca ca vitamine
Ce credeti ca face de fapt?
Ce face de fapt, își strică treptat sănătatea.
Vitamina C luată în exces se elimină prin urină. Dar în asemenea cantitate acidifică puternic urina și această aciditate excesivă distruge treptat rinichii. Când nu mai are rinichi, ajunge la dializă, transplant dacă are șanse, iar dacă nu, se curăță, adică dă colțul, se întâlnește cu strămoșii.

| Nătărău a răspuns:

Mor de rîs! Asta e cea mai amuzantă chestie ce am citit-o azi.