anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am parul extrem de gras si am cateva intrebari legate de el si de cum ar trebui sa-l ingrijesc:

1. Am vreo boala? Daca azi imi fac baie, maine e atat de unsuros de parca nu l-as fi spalat de doua saptamani. Si nici nu fac miscare sa zici ca am transpirat si asta e motivul. A inceput sa-mi cada si sa am tot timpul matreata. Efectiv cand pun mana pe el mi se umezesc palmele de la sebum.

2. Pana la urma feonul este sau nu recomandat pentru parul cu exces de sebum? Unele siteuri mi-au zis ca e bun, pentru ca incetineste productia de sebum, iar altele ca nu e. Sa-mi las parul sa se usuce natural, sa-l tin in prosop, sa-l frec cu prosopul sau sa ma dau cu feonul? Fiecare site imi zice ceva diferit.

3. Balsamul in sine e ok sau imi face si mai mult rau? Pana acum obisnuiam sa ma masez la scalp si cu balsam, pana am descoperit ca asta accelereaza productia de sebum. Probabil trebuie sa ma dau doar pe fir, sa nu ating radacina. Dar uleiul hidratant, pe care mama ma obliga sa mi-l aplic dupa fiecare baie? (am 13 ani) Eu consider ca e absolut inutil, avand in vedere ca sunt o fabrica neobosita de uleiuri naturale.

4. De cate ori sa fac baie pe saptamana? Mie imi place sa fac sport, insa am inceput sa evit doar pentru ca mi se unge parul ingrozitor si asta ar insemna baie in fiecare zi. Baie de 4 ori pe saptamana e prea mult sau e ok?

5. Ce imi recomandati sa fac sa nu-l mai am in halul asta de gras? Ce produse m-ar ajuta?

Dau funda si raspuns inteligent si util. Chiar as fi recunoscatoare daca mi-ati raspunde la toate intrebarile❤

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Ejsofbebwjo a răspuns:

Okay. Sunt la profil estetica la liceu si o sa-ti raspund cat de bine pot.
1. Nu ai nici o boala pur si simplu ai scalpul gras, de la factorii de mediu sau pur si simplu genetică.
2. NU freca scalpul nici in timpul spălării nici cu prosopul, asta doar va accelera nivelul de sebum secretat.
3. Balsam niciodata nu se maseaza pe scalp, se maseaza varfurile si lungimile si atat. Iar tratamentul cu ulei e ok dar se pune doar la vârfuri.
5. Nu-ti mai trece mâna prin par, foloseste produse pentru părul gras iar pentru a remedia problema ar trebui sa-ti faci un tratament chimic la nivelul scalpului pentru a-l usca cat de cat, nu ti se va strica părul in niciun fel, poti sa te vopsesti la nivelul scalpului in culoarea ta naturala, nu va fi nici o diferenta doar ca va scădea semnificativ nivelul de sebum

3 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Eu cred că ți se întâmplă asta pentru că te aflii la vârsta pubertății unde hormonii de creștere joacă un rol important pentru toate glandele din corp. O alta cauză ar mai putea fi dereglările hormonale. Chiar dacă vei primi comentarii la această întrebare, îți recomand să vorbești cu părinții tăi despre aceasta problemă sau cu un doctor, bineînțeles dacă nu ai făcut deja pe acestea menționatewinking!

| alina2k18 a răspuns:

Foloseste un sampon special pentru par gras.
Dar din moment ce ai si matreata trebuie intai eliminata aceasta problema.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......ay-p337366
Si eventual Selsun Blue.
Balsamul NU se foloseste niciodata la radacina!
Uleiul aplica-l doar la varfuri, sper ca vorbesti de serumuri sau ulei de par special NU ULEI BRUT - ala se aplica inainte sa te speli la par.
Usuca parul dupa ce l-ai tinut in prosop 10-15 minute, NU STA cu el ud ca nu mai e vara sa se usuce in 20minute natural.
Spala-te la 2-3 zile, o sa vezi diferente daca folosesti un sampon dermato-cosmetic.

| Redhead6 a răspuns:

Buna. Eu cred ca ti se ingrasa de la sampon si de la stres. Incearca un sampon special pentru par gras si matreata si incearca sa nu mai aplici uleiul de par o perioada. Uscatorul de par nu iti influenteaza parul, ai putea sa folosesti un spray cu protectie termica. Balsamul se aplica doar la varfuri. Eu folosesc head&shoulders cu lamaie si doar asta functioneaza pentru mine, am incercat si ducray, vichy etc dar pentru mine nu au fost bune. Deci trebuie sa incerci sampoane pentru par gras si sa vezi ce iti functioneaza. De 4 ori pe sapt este prea mult, cam de 2-3 ori ar fi ok sa il speli. Poti sa intrebi un dermatolog sa te convingi. Cu cat speli parul mai des cu atat se ingrasa mai repede( asta nu inseamna sa nu te speli o data pe sapt sau sa nu te speli deloclaughing)