anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am pierdut interesul pentru tot ceea ce îmi plăcea să fac înainte!
In capul meu sunt numai idei de otrăvire insotite de exaltări nejustificate.
Astăzi mi s-a făcut rău de la o supradoza și nu știu ce să fac!
Vreau să mă opresc dar atunci când fac asta devin depresiv și îmi vin gânduri de suicid parcă cineva mă sufocă pur și simplu.
Părinții mei știu că ceva rău se întâmplă cu mine dar îmi este teamă să vorbesc cu ei pentru că nu vor înțelege!
Ce sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Cel mai bun leac este să îți faci un obicei ca să citești în fiecare zi un capitol din Biblie. Îți spun că nu îți va părea rău.
Cei mai mulți psihologi nu sunt oameni temători de Dumnezeu, și de aceea în urma "vindecărilor" lor vor rămâne "cicatrici". Pe când Dumnezeu aduce sănătate mai bună decât a fost mai înainte de a apărea suferința.
Nu sunt puțin cazurile în care Scripturile relatează de vindecările divine într-un mod în care oamenii nu se așteptau. Nu întotdeauna Dumnezeu spune: "Ridică-te și umblă!" sau "Fii vindecat!" Cele mai multe au părut ciudate pentru oameni.
La fel și în cazul tău: citește Biblia pentru că lucrul acesta îți va aduce echilibru și stabilitate; speranță și nădejde pentru viitor.

| eduard240300 a răspuns (pentru anonimg):

Iarași înebuniți oamenii cu biblia? Biblia e plină de genocid înfăptuit de Dumnezeu (mai ales în vechiul testament) și sunt atâtea contradicții logice încât e imposibil ca ceea ce e expus acolo să fie real.
Universul are 13, 7 miliarde de ani, nu mii. Toți ați fi de acord că incestul e ceva rău nu? Însă în biblie este ceva normal. Nimeni nu mai crede în "povestioarele" astea. Așa că valea!

| anonimg a răspuns (pentru eduard240300):

Lumea în care trăim a adus cu sine descurajare și tristețe; este normal ca tot în lumea aceasta să se găsească și soluția? Nicidecum.
"În adevăr, când întristarea este după voia lui Dumnezeu, aduce o pocăinţă care duce la mântuire şi de care cineva nu se căieşte niciodată; pe când întristarea lumii aduce moartea." (2Corinteni.7:10)
Când este vorba de bani, putere sau alte foloase și interese, inimile egoiste nu se dai înapoi și fac chiar din Dumnezeu afacerea lor; unii ca aceștia își vor lua pedeapsa. Dar asta nu înseamnă că Dumnezeu nu există; El ne iubește și luptă pentru fiecare dintre noi ca să ne scoată din atmosfera degradantă a lumii acesteia în care trăim, și să putem să respirăm aerul curat, ceresc, care ne poate da adevărata viață.
Vrăjmășia dintre om și Dumnezeu va dispărea din orice inimă sinceră, rațională care caută să cerceteze existența lucrurilor spirituale: dragostea, pacea, bucuria, nădejdea -și Sursa acestora.

| 1Me9 a răspuns:

Supradoza de?!?! Omule, ai grija de viata ta, una singura ai, traieste-o cat poti de mult, stiu ca ti-e greu, dar trebuie sa lasi totul sa vina de la sine, chiar si rezolvarea problemelor.

Si eu ma schimb din ce in ce mai mult, nu am idee ce se intampla cu mine dupa despartirea de fosta iubita, parca totul nu are sens, nu am chef de nimic, dar mereu incerc sa imi asum problemele si sa inteleg ca vin de la mine si ceva trebuie schimbat.

Capul sus, in caz ca situatia se agraveaza, spune-le parintilor, ei stiu mai bine decat niste necunoscuti, asa ca mine, ce este de facut, sau du-te la un psiholog, fa ceva, nu sta degeaba in halul asta!

Si lasa drogurile, nu sunt bune, o sa iti distruga viata! Daca ai zis ca ai facut supradoza, clar nu e iarba, asa ca lasa - le, e spre binele tau, frate!

| LadyKanae a răspuns:

Draga Florin, cred ca si tu constientizezi faptul ca ai o dependenta. Nu ai mentionat ce fel de supradoza ai facut, dar din ce spui tu aici o sa consider ca este vorba de droguri.
Din pacate, din starea in care esti acum nu poti iesi fara un tratament. Nu o sa-ti placa ce-ti spun, dar o sa-ti explic pe larg: trebuie intai sa iti faci o programare la un medic psihiatru. Si inainte sa imi spui ca nu esti nebun, asculta-ma: psihiatrul nu e medic de nebuni, la el vin si cei care sufera de depresie, anxiosii, alcoolicii si cei dependenti de droguri. Ii povestesti ce se intampla si el iti va da un tratament.
Daca vrei poti apela in acelasi timp si la sedinte la un psiholog, dar intai trebuie sa te ocupi de partea organica a problemei tale. Pana cand corpul nu iti este curatat de substantele nocive care iti provoaca dependenta, nu o sa te opresti si chiar daca o faci, va fi temporar.

| andreimpwr a răspuns:

Salut, din luna ianuarie a acestui an, m-am confruntat cu probleme similare, anxietate, atacuri de panica, frica de moarte, stari de nesiguranta. În urma cu ceva timp am consultat medicul psihiatru, i-am vorbit despre cauzele mele iar el mi-a recomandat un tip de picaturi pentru modificarea starilor de spirit...La mine a fost vorba despre o usoara depresie. Acum stau mult mai bine, ma bucur altfel de viata, atunci nu aveam chef de absolut nimic, eram demoralizat, imi venea sa plang si eram foarte trist. Trebuie sa-ti dispara aceste chestii din cap, viata este mult mai feumoasa decat o vedem noi, nu mai pune raul inainte si bucura-te de viata, crede-ma ca o sa fie totul bine, stiu din proprie experienta, tu momentan trebuie sa discuti cu ai tai, sa le explici ca ai nevoie de ajutor...Prima data viziteaza un psiholog bun, apoi daca nu te simti ajutat poti vorbi cu un psihiatru penteu a-ti recomanda timp de cateva luni, o reteta penteu "problemele" tale. O sa fie bine dupa aceste proceduri, crede-ma.

| OneTap a răspuns:

In primul rand fa o vizita la psiholog. Si in al doilea rand incearca sa privesti partile bune din viata, sau incearca sa faci altceva ce iti place in momentul in care iti vin gandurile depresive sau de sinucidere.