| Sorina466 a întrebat:

Am programare la ecografie transvaginala însă îmi e puțin frica am auzit ca este incomodă și îmi e frica ca o sa ma doară. Cum se face mai exact? E adevărat ca e incomod?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Buna! Posibil sa iti faca cu anestezie locala, oricum o ecografie nu doare, nu sunt fată dar banuiesc ca iti va face anestezie locala si nu vei simtii nimic.

| Violleta2022 a răspuns:

Absolut deloc!
Este simpla, usoara, delicata, chiar mult mai comoda decat cea consultul ginecologic obisnuit, introducandu-ti-se un obiect mic si lunguiet, cu care scaneaza interiorul vaginului.

| sweetys a răspuns:

Buna! Nu are de ce sa iti fie frica nu doare, nu patesti nimic, poate fi incomoda, daca ai probleme la nivelul vaginului. E o chestie lunguiata si subtire pe care ți-o introduce, se foloseste si lubrifiant si tot tacamul sa fie cat mai comoda si usoara penetrarea.

| DrMihailoviciS a răspuns:

Salut!

Stai liniștită, ecografia transvaginală nu este atât de înfricoșătoare pe cât sună. Da, poate părea puțin incomodă la început, dar nu ar trebui să fie dureroasă. Medicul va folosi o sondă care se introduce în vagin, iar înainte de asta, se aplică un gel special pe sondă pentru a o face mai ușor de folosit și mai confortabil pentru tine.

Odată introdusă, sonda oferă imagini detaliate ale organelor tale interne, iar tu vei sta întinsă pe spate, cu picioarele ușor ridicate și relaxate. E normal să simți o ușoară presiune, dar dacă simți vreun disconfort mai mare, spune-i medicului și el va fi atent să facă totul cât mai confortabil.

Respiră adânc și încearcă să te relaxezi – cel mai important e să ai încredere că totul va decurge bine! Este un examen important și rapid, iar medicii știu cum să fie cât mai blânzi.

Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.