| harciog a întrebat:

Am pus odata, demult, o intrebare despre un articol citit intr-o revista de sanatate dar mi s-a raportat intrebarea si a fost interziza desi era destul de interesanta mai ales pentru multitudinea de intrebari pe aceasta tema.In articolul respectiv se mentiona ca oamenii care au avut mai mult de 5 parteneri(e)cu care au facut sex oral se imbolnavesc mai tirziu de cancer la git.Stie cineva cit este de adevarat? Si, daca este, pe ce se bazeaza studiul respectiv?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Este exact invers. Oamenii care au avut mai mult de 6 parteneri cu care au facut sex oral, au risc mai mare de cancer de gat. Fiindca cancerul de gat este provocat de HPV (virusul care da si cancerul de col si de penis), iar din 6 parteneri, aproape sigur unul este infectat. Uite studiul de care zici: http://www.bucharestherald.ro/......al-cancer-

| BGDs a răspuns:

Se bazeaza pe faptul ca micro-traumatismele mucoasei (gatului in cazul intrebarii tale, dar nu numai) determina un turnover al celulelor mai crescut, iar acestea pot degenera malign. Nu mai vorbesc de infectii virale si bacteriene care se transmit si care cresc riscul de degenerare maligna.

| emima a răspuns:

Se poate sa fie adevarat

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Eu cred asa ceva. Inseamna ca toate actritete xxx sau, ma rog, fostele actrite, au cancer in gat?

| harciog explică:

Trebuie sa recunosc ca articolul respectiv a aparut undeva prin anii 94-95.

| harciog explică:

Va multumesc tuturor.De ce mi-au sters astia intrebarea prima data?