Am relfux-gastro esofagian care nu mai trece.Am fost la un doctor pediatru si mi-a dat mai multe pastile, dar dupa 4 zile de pastile cam 7-8 pe zi, simptomele nu s-au diminuat.Problema nu e ca ma doare burta, problema e ca am o raguseala severa care a persitat mai mult de 1 an.Pe langa asta nu pot fugii nici 10 m ca incep sa ragusesc mai tare si ma usture gatul.Nici cu alimentele nu stau prea bine.
Inteleg ca nu am voie citrice si sucuri acide, dar nici zahar nu pot manca, deoarece incepe sa ma usture gatul.
Si tatal meu are reflux-gastro esofagian, chiar si inco o problema mai serioasa la burta, dar cu toate astea niciodata nu l-am auzit vorbind ragusit, nu are nici o treaba cu gatul.
Nu ma confrut cu o ragusela obisnuita, ci mai degraba cu una care ma oboseste cand vorbesc.
Nici de strigat nu pot sau vorbit mai tare.
Parerea mea este caci cauza raguselii este din cauza refluxul-gastro, dar si din cauza unei idei stupide care am avut-o acum 1 an.
Mi-am suptrasolicitat vocea ingrosandumi-o la maxim si obisnuindu-ma sa vorbesc asa.Am facut asta pentru ca aveam vocea subtire si o varsta la care ma asteptam sa nu fie asa de subtire, adica 14 ani.
Am fost la aproape 10 doctori specializati in ORL, iar nici unul nu m-a rezolvat.
Sunt intr-o stare foarte proasta cu psihicul si nu stiu ce sa mai fac.
Va rog ajutati-ma! Nu aveti idee cu ce ma confrunt la scoala, abia mai pot vorbi in acea galagie.
Tin sa precizez ca am varsta de 15 ani, aproape 16.
Am facut zeci de analize si toate au iesit bine: la endocrinologie, la sange, etc.
Oare voi ramane asa toata viata?
Va rog, macar un sfat, inca putin si cad intr-o depresie adanca de tot din care nu ma mai ridic.
Dau panglica si la cel mai mic sfat! ajutor!
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Ce sa cauti la ORL daca refluxul e din stomac?
Metgi la un medic de stomac. Bineinteles ca regimul cu paine prajita, fara acide si dulciuri. Mananci cate putin si des, mancaruri usor digerabile.
Mergi mai bine la un medic de stomac, nu de ochi, urechi si gat.
Nu uita sa tii regim numai cu paine prajita si numai fiert. Tocanita de exemplu sa nu contina capa prajita, carne prajita si grasa. Totul fiert, cate putin si des. Fara sucuri de niciun fel, cartofi taiati felii si copti pe tava, peste fiert si tot asa. Cate putin. Din cauza tratamentului si regimului ai ocazia sa te contipi. De aceea dimineata e recomandat paine prajita si iaurt. Seara din nou un iaurt mic. Observa ce mancaruri iti produc greata, durere in cosul pieptului si renunta la ele. Desi medicul nu ti-a prescris regim, e bine sa eviti mancarurile care te deranjeaza.
Faptul ca atunci cand strigi mai tare iti porvoaca reflux este din cauza acelor nervi la stomac. Eu am tinut regim un timp si tratament dar nu am rezistat dulciurilor care de asemenea trebuie evitate cat de mult posibil.
Daca ai ocazia, fa si o analiza la fecale pentru a vedea daca ai paraziti. Si testul de heliobater Pylorii care este vinovat de majoritatea gastritelor si refluxurilor.
Regim ca degeaba le iei. Tratamentul si regimul e posibi sa iti provoace constipatie, dar ti-am zis cum sa o eviti. Dim paine prajita cu iaurt. Micul dejun este sfant.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (18.225.92.60) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro