| Iuulia1 a întrebat:

Am rubeola de 5 zile si deja de o zi nu mai am nimic pe corp sau fata. Daca mai stau o zi, pot iesi afara?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| PennyLane a răspuns:

Perioada de incubatie este intre 7-10 zile. Mie la inceput mi-au spus ca am alergie, nu rubeola si am iesit afara, asa ca m-am ales cu niste complicatii... Consulta neaparat un medic inainte sa incepi sa iesi. Eu zic sa stai cel putin o saptamana in casa! Sincer! Decat sa te imbolnavesti dupa... nu numai bubitele conteaza. Ganglionii, febra, durerile articulare, starea generala iti spun cateceva despre asta. In momentele astea, imunitatea ta e la pamant si chiar si o mica viroza se va lua foarte repede si poate duce la complicatii majore. Plus ca poti da boala, la randul tau. Nu te grabii! happy

Insanatosire grabnica, sper ca ti-am fost de ajutor!
Pace!

7 răspunsuri:
| Raniia a răspuns:

Indiferent daca mai ai sau nu bubite, perioada de contagiune tine4 zile inainte si dupa aparitia eruptiei.

| bulin a răspuns:

Nu, 2 saptamani stai in casa!

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Paii...depinde cat dureaza. Depinde doar de organism, si dupa cum se stie, orice organism este diferit daca de exemplu, te apuca luni, iar pe sambata iti trece si nu mai ai simptome, mai trebuie sa stai in casa aproximativ 2 zile, pentru a nu da si altor persoane. Medicul spune ca trebuie sa stai cel putin 2 saptamani, chiar daca bubitele dispar peste 4 zile.

| CreațaMăăă a răspuns:

Pai In primul rand consulta-ti medicul. Daca zice ca poti, poti. Daca zice sa mai stai atunci stai

Răspuns utilizator avertizat
| dulcik19 a răspuns:

Nu! Deoarece si eu am avut rubeola si doctorul mi-a spus ca trebuie sa stau 7 zile in casa si 14 zile boala este transmisibila! Fundita?