Leziunile date de rubeola nu lasa cicatrici pentru ca, spre deosebire de cele din varicela sau pojar, nu sunt profunde. Oricum incearca sa nu scarpini. Aplica mixtura mentolata pe piele ca sa atenuezi mancarimea.
http://www.i-medic.ro/boli/rubeola-sau-pojarul-german
Nuti raman semne poti sa te scarpin putin dar nu in exces! Pentru mai multe detalii consultati medicul de familie!
Nu iti raman semne. Nu e ca la pojar, aici ai doar niste puctulete rosii pe piele, nu sunt chiar bubite. Si eu am avut acum 2 saptamani rubeola. TRebuie sa stai acasa o saptamana, bubuitele vor trece cam dupa 5 zile. Eu in primele 2 zile am avut multe pe fata si eram rosie si putin umflata. Bubitele de pe fata vor trece ultimele. dar nu te ingrjora, nu iti va ramane niciun semn dupa ce te vindeci. Vei avea si febra, dar nu foarte mare. Stai in pat, odihenste-te, bea mult ceai sau ce iti place. Daca te mananca bubuitele poti sa te dai cu pudra mentolata sau ceva crema mentolata, dar mie cel mai bine mi-a folosit spalatul pe fata cu apa rece (dar nu exagerat de rece) si ceva solutie de curatat fata, cel mai bine ar ceva mentoalt sau ceva cu citrice (ex. lamaie), dar asta nu are mare importanta. Iti va calma tenul. Repeta asta de cateva ori pe zi. si da-ti fata dupa fiecare spalare cu o crema hidratanta ca sa nu ti se usuce tenul. Si nu fa dus pana nu esti vindecata. Ai grija ca nu cumva sa racsti mai tare, si asa vei tusi. Si nu ai voie sa iei antibiotice in niciun caz. Bafta si insanatosire cat mai grabnica!
Raman semne daca iti "scarpini" bubele alea foarte mari am avut eu anul trecut si am dat cu un fel de unguent si iti trece. eu am ramas cu semn la gat. dar bine ca nu se vede
Carmen133 întreabă: