| deliastefaniaaaa a întrebat:

Am sa incep rapid, surorii mele i-a venit ciclul acum 2 luni si are 11 ani, iar eu fac 15 in martie si inca nu mi-a venit...si o prietena mi-a spus ca poate sufar de ceva si ca trebuie sa vizitez un ginecolog...
*nu am crampe*
Nu cred ca trebuie sa merg deoarece am citit ca trebuie sa vina intre 10-15 ani si vreau sa va intreb oare chiar sufar de ceva sau?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Incearca sa te linistesti. Fiecare organism are ritmul sau propriu de dezvoltare. Organismul tau d.p.d.v. al informatiilor genetice care a fost transmise prin genele existente in cromozomii din ADN-ul tau, a fost programat ca ciclul menstrual sa inceapa mai tarziu in comparatie cu cea a surorii tale. Menstruatia in mod normal, poate sa incepa oricand in intervalul de varsta cuprinsa intre 10 si 16 ani, in cazuri rare chiar si pana la varsta de 17 ani. In concluzie nu ai niciun motiv sa fii ''prea'' ingrijorata fiindca tu in acest moment esti la varsta la care de obicei apare prima sangerare menstruala in cazul majoritatii fetelor de aceeasi varsta cu tine. Multa sanatate!

| Emilian65 a răspuns:

Pentru linistea ta, consulta un medic ginecolog.

| Andreeush a răspuns:

Fiecare e diferit, în general ciclul apare între 11 și 16 ani. Rareori pe la 9 ani( menstruație precoce).
Cel mai bine ar fi să te liniștești.