Bună.
Crește consumul de lichide neacidulate, ceai: verde, urzică, echinaceea, lămâie (are o cantitae mare de vit. C),
lactate degresate care au un aport ridicat de calciu (unele dintre ele au și cu vit. D foarte bun pentru fixarea calciului în oase), multivitamine (sub formă de pastile de la farmacie).
Consultă și un medic dermatolog, poate fii prezentă și o ciupercă unghială (se tratează cu Orungal cu prescripție medicală).
Uleiul de măsline foloseștel pe post de ulei de masaj pentru unghii și buze, este forte bun. Ajută la repararea și închiderea acelor crăpături de la colțul gurii.
Sănătate maximă.
P. s.: am fost cadru medical iar acum am altă profesie.
Pa, pa.
Nu sunt cadru medical dar pot sa iti spun despre crapatura din coltul guri, Incearca sa o tratezi cu vitamina A uleioasa, se i-a din farmacii. Daca nu trece cu vitamina A uleioasa inseamna ca este posibil sa fie Perles, dar penrtu asta ai nevoie de analiza medicala.
Draga mea, la ceea ce ai tu e vorba si de o scadere a calciului din oase, ceea ce duce la craparea unghiilor; iar faptul ca iti crapa coltul gurii vezi sa nu fie o reactie de uscare a cavitatii bucale de la medicamente sau de o ciupercuta. Da-ti cu glicerina boraxata atat in gura cat si in exterior la colt.
E vorba despre o carenta de vitamine (una sau mai multe) si minerale. Daca te intereseaza, te pot programa la o sedinta de biorezonanta, iar medicul nostru iti va prescrie o schema de tratament exclusiv cu produse naturiste.
Incearca sa iei calciu, magneziu si vitamina D. In plus, inmoaie-ti unghiile cate 10-15 minute zilnic (in 2-3 etape de 5 minute) in vitamina A uleioasa (se gaseste la farmacie). Si consulta neaparat un medic.
Incearca lotiune pentru unghi cu vitamina B6, iar pentru coltu gurii ai mancat in asfintit foloseste crema nivea
1) Aveti o carenta foarte mare de zinc (consumati un supliment alimentar (nutraceutic) cu zinc chelatat cu aminoacizi pentru o biodisponibilitate maxima) si vitamina B6 (piridoxina) - ambele substante formeaza printr-un proces biochimic, keratina!
Faptul ca raciti des imi intareste si mai mult afirmatia conform careia aveti un deficit de zinc. Zincul stimuleaza activitatea macrofagelor! (DZR - doza zilnica recomandata de zinc este de minim 8 mg, maxim 15 - pentru femei; in cazuri cu carenta foarte mare se ajunge si pana la 50 de mg ingerate timp de 30 de zile succesiv, dupa care se continua cu 15 mg cateva luni...)!
Conform literaturii de specialitate, dozele mai mari de 100 de mg/zi (de zinc) ingurgitate minim 7 zile produc o intoxicatie moderata, iar cele de peste 500-1000-2000 mg/zi (in functie de inaltime, greutate si biodisponibilitate) induc chiar colaps imunitar si supresie nervoasa!
Vitamina B6 o puteti consuma sub forma de clorhidrat de piridoxina din orice farmacie umana, sau sub forma nutraceutica in suplimente cu un astfel de profil!
2) Suferiti de o forma "usoara" de cheilita determinata de probleme gastrologice (pe zona afectata aplicati o pelicula fina de unguent cu galbenele si tataneasa), posibil enterologice - consult gastroenterologic si analize medicale specifice (pe langa anamneza si endoscopie digestiva infero-superioara, tranzit baritat, ecografie ventrala pentru celelalte organe din abdomen (colecist, ficat, pancreas, splina etc.), ce va considera medicul de cuviinta! In rest, gandire pozitive si multa SACROTERAPIE (terapie prin rugaciune si post + mers la Sfanta Biserica (Sfanta Liturghie, Sfantul Maslu etc.)...insanatosire grabnica si multe binecuvantari!
P. S. Va doresc o viata "colorata" cu multe sentimente pozitive!
Din cate stiu poate fii o problema de calciu care poate duce la multe probleme.incearca sa iei calciu. iar despre crapatura incerca cu glicerina