| Paun_Alexandru_1980 a întrebat:

Am si eu 2 intrebari: care sunt cauzele carceilor dimineata? Adica ma trezesc devreme, 6-7 si trebuie sa astept un minut ca sa isi faca aparitia
Si 2, acum cateva zile am facut spontan o febra cred la picioare dar eu nu am voie exercitii fizice si nu stiu cum a aparut si daca este febra? Sunt confuz

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

De ce apar carceii sau crampele musculare

Exercitii fizice intense, accidentari – folosirea excesiva a unor grupe de muschi neobisnuite cu efortul
Expunerea la temperaturi scazute, in special la apa rece
Probleme ale glandei tiroide, probleme renale, boli de ficat ori boli ce tin de circulatia sanguina
Statul intr-o postura nefireasca pentru o perioada indelungata
Deficitul de potasiu, calciu si magneziu
Deshidratarea
Anumite medicamente precum steroizii, diureticele
Afectarea unor nervi de-a lungul coloanei vertebrale
Circulatie sanguina proasta in zona picioarelor (insuficienta venoasa, arteriopatii etc)

| sierra1 a răspuns:

Cum scapi de carcei sau crampe musculare

Masarea muschilor cu probleme si intinderea usoara a acestora
Un dus sau o baie fierbinte pentru relaxarea musculara si pentru stimularea circulatiei sanguine.
O compresa calda aplicata pe muschiul cu pricina
O compresa rece, cu gheata
Geluri ori medicamente antiinflamatoare, luate la recomandarea medicului
Hidratarea intensa, daca este cazul chiar si cu ajutorul sarurilor pentru rehidratare

| MihaiNicu23 a răspuns:

Poti avea un deficit de calciu, potasiu sau magneziu de iti apar carceii incearca sa iei vitamine.