| Ion2372nn a întrebat:

Am si eu de cateva luni un molar de minte care nu iese cum trebuie si au inceput iar durerile, niste sfaturi dupa extragerea lui? Ce ma sfatuiti? Asa clar numai stau pentru ca m-am saturat de durerea asta de gingie si umflatura

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

Mi-am scos si eu, anti inflamatoare din 4 in 4 ore (paracetamol si nurofen) si dupa caz iti prescrie antibiotic daca ai avut infectie, in rest evita mestecatul in zona aceea pana se vindeca si chiar daca te tenteaza nu scormoni cu limba, oricum dentistul iti va spune toate acestea la sfarsitul extragerii.

| Kufu95 a răspuns:

După ce ți se va extrage, ai grijă să nu îți intre mâncare acolo că te va lăsa cu o gaură care cu timpul va trece.

| annonimaaaa555 a răspuns:

Poți sa mergi sa ți-l scoată. O sa ai anestezie și nu simti nimic. După poate o sa ai durere(sa nu bei sa nu mănânci nimic timp de o ora)
După sa nu clătești gura 48 de ore, nu ai voie sa mănânci lactate sau mancare tare. Restul îți zice acolo. Numa întreabă ce ai voie și ce n ai voie. Poate o sa ți se dea antibiotice sau antiinflamatoare

| Andreea201329cu a răspuns:

Mușcați strans pe comprese timp de 2 ore (peste 2 ore aruncați compresele);
După 2 ore, aveți voie să mâncați, alimente moi, la temperatura camerei (nu fierbinte, nu rece, nu alimente tari, nu băuturi acidulate, nu lactate);
NU fumați, nu beți alcool;