Eu am avut asa ceva acum 4 ani.Dar nu-mi amintesc sa fi avut vreun regim alimentar special.Am luat doar niste medicamente, mai multe, antibiotice in special, dupa o schema anume. Stiu ca dupa ceva timp am facut din nou analize din scaun sa vad daca am scapat.
Chestiunea periculoasa este ca boala este contagioasa si se scapa greu de ea.
M-am uitat acum pe "sfatulmedicului.ro" si am selectat un raspuns de acolo:
" Gabor Kalman (cu 6 luni in urma)
Informatii suplimentare pentru gastrita povocata de helicobacter pylori.
"Este afectata digestia, nu se mai absorb vitaminele b care afecteaza creierul, nu se absoarbe fier-ul deci va suferi podoaba capilara, unghiile, oasele.
Se pierde masa musculara, consecintele sunt artroza, hernie de disc.
Constipatia, balonarile, diaria duc la hernie hiatala, hemoroizi, fisura anala.
Recomandare
Includeti in dieta alimente fara contraindicatii.
Inlocuiti zaharul cu xylithol „zahar de mesteacan" ( Bacteriile și ciupercile nu pot descompune xylitolul, deci nu se pot hrăni cu el.).
Uleiul de masline presat la rece omoara doar 8 tulpini de H dar si ofera organismului cateva din vitaminele lipsa.
(Uleiul de masline extravirgin contine vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi grasi nesaturati 85%, acizi grasi saturati 15%, trigliceride, clorofila si altele.)
Uleiul de cocos ucide bacteria, alimenteaza creierul.
Principalele beneficii ale uleiului de nuca de cocos pot fi atribuite prezentei acizilor grasi cu lant mediu care includ acidul lauric, acidul capric si acidul caprilic. Acestia sunt agenti antimicrobieni puternici, cu o eficienta ridicata impotriva virusurilor, ciupercilor si a multor bacterii.
Semintele macinate de in/psylium previn constipatia
Probioticele refac bacteriile bune in stomac, impiedica extinderea H.P
Broccoli ucide bacteria chiar si mutatiile acestuia, consumati supa crema de broccoli
Tumericul ucide bacteria repara daunele produse dar este contraindicat celor cu piatra la bila
Ghimbirul ucide bacteria previne cancerul.
Mierea de salcam, propolis ucide bacteria si reface mucoasa gastrica
Mastic gum (rasina condiment Grecia) protejeaza mucoiasa gastrica si omoara H.P.
Argila are rol cicatrizant, sucul de varza si cartofi ofera protectie mucoasei gastrice
Consumati multa apa"
O reteta naturista pentru tratarea helycobacter pylori.
-30 bucati samburi de pepene rosu, se pun la fiert in 200 ml. apa si se fierb pana cantitatea de apa scade la jumatate. Ceaiul se acopere, se lasa la infuzat 20 de minute si apoi se bea. Acelasi ceai are efect bun si impotriva stafilococului auriu.
Regimul alimentar trebuie respectat, el urmand a fi alcalin, pe considerentul ca, HP se simte foarte bine si se dezvolta, in mediu acid.
Pentru alcalinizarea organismului, pentru a creste valoarea PH, este bine a se face un tarament naturist preparat astfel:
Seara, se pune la fiert, intr-un litru de apa, coaja de la o lamaie (care anterior a fost spalata cu apa cu bicarbonat de sodiu alimentar pentru a i se indeparta chimicalele cu care a fost tratata) si se lasa la fiert 1 minut, vasul se acopere si se lasa pana a doua zi dimineata. Lichidul se strecoara si adaugam zeama de la lamaia a carei coaja am folosit-o si 1 lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar si se indulceste cu miere dupa gust. Acest remediu, se bea pe parcursul unei zile.
Un gand bun si multa sanatate.
Buna:)
Uite ce am gasit.
http://lataifas.ro/......er-pylori/
Cel mai indicat ar fi sa ceara sfatul medicului.
O seara buna :)
Helycobacter este o boala care ramane in sange timp de 2 ani dar pe baza antibioticelor o extompeaza.Se transmite prin saliva, sex, strangere de mana, folosit acelasi wc, mancat cu aceias lingura etc. Avand in vedere ca antibioticul o sa ii provoace arsuri deoarece ii ridica acidul stomacului la nivelul gatului si a guri va trebui sa mananci mancare ce nu ii provoaca acid.Nu trebuie gras, parajeli, fructe legume nespalate. Poate sa isi faca o salata orientala mai simpla sau niste piept de pui cu niste legume.Bine ar fi daca le face la gril.Nu trebuie sa isi suprasolicite stomacu ci sa manance cantitati mici si nu are importanta daca mananca acelasi fel de doua ori atata timp cat mananca ce e bine si i-a spus doctorul
Citreste articolul asta poate o ajuta.
http://www.supereva.ro/info.asp?id=8923
Pentru helycobacter este tratament medicamentos care dă rezultate foarte bune. Să se adreseze medicului gastroenteorolog și îi va da el inclusiv regimul alimentar.
Multă sănătate!