Daca nu se trateaza, poate da in ciroza hepatica, dar peste mul; ti ani, nu prea curand.
In strainatate a aparut deja tratament care vindeca hepatita C si am inteles ca a patruns si in Romania. spune-i mamei sa intrebe hepatologul si sa ceara sa faca tratamentul.
Probabil nu are (inca) ciroza. Daca ar fi avut i-ar fi spus. In orice caz este o afectare hepatica destul de importanta daca a avut simptome si de asta s-a dus la medic.
De tinut sub control cu siguranta. De vindecat asta depinde de tratament. Pana de curand nu exista niciun tratament care sa vindece complet hepatita C, toate impiedicau, mai mult sau mai putin, evolutia bolii. Doar ca ultima varianta de tratament, cea care vindeca complet boala, este deocamdata extrem de scumpa si accesibila doar unui nr. limitat de pacienti selectati de medici, pe baza unor criterii stabilite de Ministerul Sanatatii si Casa de asigurari de sanatate. Probabil ca a primit deocamdata tratament de penultima generatie, din cel care reduce foarte mult evolutia bolii.
Da, din pacate. Nu pe termen scurt dar pe termen lung ca sa zic asa, poate duce la complicatii care sunt fatale (ciroza si cancer hepatic).
In orice caz multa sanatate mamei tale.
Hepatitele B si in special C sunt o problema majora de sanatate publica peste tot in lume iar Romania este una din tarile europene cele mai afectate de infectia cu virus hepatic B si C.
Da i-a spus doar ca are hepatita c.Ia facut analize si toate i-au iesit in afara de aia si dupa 2 3 zile a spus ca asta are care nu i-a iesit din prima.Ia prescris un tratament 3 luni si i-a spus ca poate sa manance orce in afara de prajeli, mai mult nu mi-a spus sa ii fi zisa.De aceia ma gandesc sa nu fie ceva mai grav sau daca se poate muri din asta, vreau sa o linistesc cumva si sa o ajut sa o incurajez cu informati utile ca sa nu se sperie nu are nevoie de stres acum.
Cand a facut hepatita b a fost din cauza ca a avut o operatie si i-a dat sange infectat de la spital da sa tratat nu a mai avut probleme.Iar acum cu asta a tot spus ca are disconfort si se teme si toti am sperat ca doar e marit un pic ficatu sau de la ceva mancare proasta dar inevitabilul s-a intamplat.
Sa urmeze intocmai tratamentul si sa manance cat mai sanatos cum i s-a spus. Cu tratament si un regim de viata sanatos poate trai multi ani fara complicatii. Mai multe o sa discute cu dr. dupa 3 luni, la control, cand o sa vada cum reactioneaza la tratament. Cu B-ul stiu ca era dezastru inainte de anii 90, si bunica-mea a facut hepatita B tot dupa transfuzie in urma unei operatii dar B-ul se vindeca complet de multe ori.