Un chist ovarian poate ajunge in doua saptamani la dimensiuni de 70-80 de mm.
Nu este chirurgical la 60 de mm, la orice chist ovarian necomplicat se incearca intai tartament, Un chist ovarian se opereaza imediat doar daca este complicat: torsiune, ruptura, abcedare, malignizare.
Un chist ovarian poate creste vazand cu ochii, cativa milimetri pe zi.
Cu tratamentul potrivit, chsitul ovarian ar trebui sa se micsoreze vizibil dupa primul ciclu menstrual complet.
Chisturile ovariene sunt determinate de dezechilibre hormonale, respectiv de insuficienta estrogenilor (fie se secreta putini, fie sunt inactivati, fie tesuturile sunt rezistente la actiunea lor, fie sunt metabolizati in produsi cu efecte androgenice). Cel mai adesea, cauza este un dezechilibru de metabolizare a glucozei care duce la niveluri crescute de insulina. In prezenta nivelurilor mari de insulina, estrogenii sunt schimbati in hormoni androgeni sau inactivi.
Buna eu am fost operata de chist pe ovar
l-a descoperit 'intamplator' in timpul operatiei de apendicita
aveam dureri de burta, si trebuia sa am grija sa ma feresc de raceli
Chistul ovarian nu este "altceva", este un folicul ovarian
foliculul este cavitatea in care se gaseste ovulul
aceste mai poate provoca si :sangerari, probleme la urinat, dureri in timpul actului sexual.
Pentru tratarea chistului ovarian va recoman tratamentul natural cu ovule, mai multe detalii vedeti pe www.natural-propolicium.ro
anoooonimm77 întreabă: