anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am si eu o curiozitate de ce toata lumea pe aici spune vai fetelor nu luati anticonceptionale? e mai bine sa ia pilula de a doua zi sau mai rau sa faca un avort?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Chiar daca intrebarea ai pus-o la misto, eu iti spun ca un avort te va afecta toata viata.

| justsummer a răspuns (pentru neutrino):

Tocmai ca nu am pus intrebarea la misto, dar la misto sunt unele pareri ale celor care dau sfaturi pe aici si care spun vai daca iei anticonceptionale mori mai bine mergi la noroc.

| neutrino a răspuns (pentru justsummer):

Anticonceptionalele sunt recomandate pentru persoanele feminine care au o viata sexuala regulata, dar nici ele nu te feresc de toate belelele ce se pot ivi (de exemplu de bolile venerice). Aici apare rolul prezervativului. Intrebarea ta ma face sa-mi exprim regretul ca nu exista o legatura sanatoasa, corespunzatoare, intre mama si fiica ei.

| justsummer a răspuns (pentru neutrino):

Nu eu intrebam minunata comunitate de ce le vorbesc feletor de anticonceptionale ca de otrava. Cat despre mine am o relatie sanatoasa cu ginecologul meu de vreo 3 ani.

| Oana92 a răspuns:

Ar fi mai bine sa foloseasca prezervativul. Bineinteles ca intre anticonceptionale si restul variantelor propuse de tine e de preferat sa foloseasca anticonceptionale, dar totusi ramane si varianta prezervativului. Din pacate a trebuit sa aflu din propria mea experienta cat de mult rau pot face anticonceptionalele, motiv pentru care nu le recomand nimanui...

| SunnyDay88 a răspuns:

Anticonceptionalele, ca majoritatea pastilelor au efecte secundare, care pot ajunge sa fie destul de grave mai ales in cazul fumatoarelor.

in aceeasi categorie intra si pilula de a 2-a zi.

de avort nu mai zic. dar ca sa nu ajungi la el (sau la pilule) pui mana si folosesti prezervativ. daca uiti sa folosesti prezervativul, in mod cert uiti si sa iei pastilele.

de asemenea nici spermicidele nu-s cele mai bune optiuni dar... fiecare isi cantareste cel mai bine in balanta raul pe care il poate suporta.

| LovellyAngel a răspuns:

Unele au impresia ca pilula de a doua zi este vitamina C.

Răspuns utilizator avertizat
| NinaSimone a răspuns:

Fiecare stie ce e mai bine pentru el. Altii pot sa isi dea cu parerea, dar persoana respectiva alege ce metoda de contraceptie vrea sa foloseasca

Întrebări similare