| Anonimus4Ever a întrebat:

Am si eu o intreabare nu stiu dc da de un timp lesin fara motiv saptamana asta mi s-a intamplat de 3 ori ma ea o durere in piept si deodata ma trezesc pe jos si nu stiu dc puteti sa-mi dati o sugetie sau o idee ce sa fac sa scap de chestia asta
Mi se intampla cam de 2 saptamani chestia asta si ma enerveaza:@

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Mihai_Razvan_1995 a răspuns:

Lipsa de fier, calciu, etc. Parerea mea este ca ai anemie. Trebuie sa consulti un doctor neaparat. Sa lesini asa din senin nu este ceva normal, uite am gasit si cate ceva despre anemie:
Cauzele aparitiei anemiei sunt multiple:
- hemoragii acute sau cronice (din traumatisme, rani, sangerari repetate din nas, tub digestiv, sangerari genitale, etc);

- deficitul de fier (care contribuie la sinteza hemoglobinei din globulele rosii);

- deficitul de vitamina B12 si acid folic;

- intoxicatiile maduvei osoase (locul unde se produc globulele rosii) cu diferite substante chimice (medicamente, nitrati, plumb, mercur, etc);

- boli parazitare (tenie, botriocefal, etc);

- boli tumorale, leucemie.

Tratamentul anemiilor depinde de cauza care le-a produs: oprirea sangerarilor, alimentatie bogata in proteine, tratament cu fier sau cu vitamina B12 si acid folic, combaterea infectiilor si a parazitilor, evitarea intoxicatiilor.

In cea ce priveste alimentatia se recomanda: peste, carne de pasare, carne de vita, maruntaie (ficat de vita, rinichi, inima, etc), galbenus de ou, legume (sfecla rosie, varza, fasole verde, rosii, spanac, salata, sparanghel, patrunjel, etc), fructe (caise, piersici, ananas, curmale, capsuni, coacaze negre, afine etc), nuci, alune, paine neagra.

Printre plante medicinale care sunt de ajutor se remarca: catina, urzica, coada calului, papadia si tecile de fasole fara seminte. Se fac infuzii si se beau doua, trei cani de ceai pe zi.

De un real ajutor este cura cu suc de sfecla rosie (bogata in saruri minerale, fosfor, fier si vitamine B si C). Se bea zilnic cate o jumatate de pahar de suc dimineata si jumatate de pahar seara.

Se mai recomanda cura cu polen (20g pe zi pentru adulti)timp de o luna sau doua. Mai poate fi folosita mierea de albine de mana de culoare inchisa care este bogata in fier.

Pentru anemie trebuie aer curat. Astfel cura cu aer de munte este benefica si contribuie la cresterea numarului hematiilor.

9 răspunsuri:
| fabiola a răspuns:

Trebuie sa depistezi cauza si primul lucru atunci cand cazi trebuie ca cineva sa sune la 112 si sa-ti masoare tensiunea! Poti merge si la medicul de familie atunci cand nu ai probleme sau dupa ce iti revii, iti masoara tensiunea si eventual iti da sa faci analize :o hemoglobina, o calcemie si ce considera ca este nevoie.Nu neglija aceste probleme de sanatate!

| onasis1961 a răspuns:

Mergi la medicul de familie sa-ti dea trimitere la un laborator, să faci un set complet de analize.

| darrio2007 a răspuns:

Mergi la un medic, iar in urma analizelor facute, va sti care este cauza.O anemie sau cadere de calciu.Aici nu te vindeci.

| Azµre a răspuns:

Tensiunea poate fi de vină, așa că vezi un cardiolog.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
O di ce friguri dacă vezi că se înrăutăţeşte situaţia,nu mergi la medic deloc, nu pot să-mi dau seama!
N-am văzut aşe ceva!
Du-te şi tu la un medic pentru analize amănunţite, poate ai lipsă de ceva, probleme cu inima, tensiune prea mică.
Te pup!

| karsivan a răspuns:

Mai stai mult asa mergi la doctor daca te enerveaza poti avea vreo deficienta de caiclu fier sau o problema neurologica, aici nu gasesti tratament.

| TravisForest a răspuns:

Buna! S-ar putea sa fie o anemie. Trebuie sa mergi neaparat la doctor si sa iti faci analizele.
Sanatate!

| AlexanderDetox a răspuns:

Iti recomand si tie zeolitul, aceasta roca vulcanica care contine minerale. O sa te ajute foarte mult deoarece aduce in organism cantiatea necesara zilnica de minerale, de calciu, sodiu, potasiu, magneziu, fier etc. Iti face si o detoxifiere si te ajuta si la prevenire, sa nu se mai apara lesinuri si probleme de sanatate(raceli, gripa, diferite boli)! Pentru detalii 0364140789!