| Gabriela_4609 a întrebat:

Acum 2 ani am aflat ca am miopie, dar nu am purtat ochelari. Daca port de acum, am vreo sansa sa imi repar vederea si sa renunt mai incolo la ochelari? Am uitat sa mentionez ca am 15 ani. Astept raspunsurile voastre happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| claudia01 a răspuns:

Vorbeste cu un medic eu pot sa-ti spun urm cu cat incepi sa porti ochelari mai devreme vederea se va stabiliza.

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Miopia nu se repara niciodata (doar prin operatie). Doar ca purtarea ochelarilor incetineste cresterea dioptriilor. Tu ai pierdut startul si probabil dioptriile tale vor creste foarte repede, asa ca vei ajunge in cativa ani la lentile groase si la probleme serioase.

NOname
| NOname a răspuns:

Miopia nu se trateaza. O poti corecta doar prin operatie cu laser si doar in cazul diopriilor foarte mari. In schimb ochelarii te ajuta ca dioptriile tale sa nu creasca prea repede. Asa ca poarta-i neaparat! Succes!

| tyana a răspuns:

Miopia nu se mai "repara" ci eventual se stabilizeaza pentru o vreme.E foarte grav ca nu ai purtat ochelari pentru ca de atunci a avansat probabil foarte mult.Trebuie sa mergi urgent la medic sa iti stabileasca dioptria si daca nu iti plac ochelarii poti purta lentile de contact.
Operatia cu laser se poate face dupa varsta de 18 ani si dupa ce dioptria s-a stabilizat timp de un an cel putin.Rezultatele aceste interventii insa din pacate nu sunt permanente si peste ani buni miopia va reveni.

| fabiola a răspuns:

@lovelysmile daca nu cunosti, nu raspunzi! Cine te-a invatat pe tine ca exista miopie cu + si miopie cu -? Una-i hipermetropie, alta-i miopie.Si ca sa raspund la intrebare,purtand ochelari, stagnezi miopia, dar te sfatuiesc sa refaci acel control oftalmologic pentru ca nepurtand ochelarii de 2 ani se poate ca dioptriile sa fi crescut, distanta inter-pupilara sa se modifice.

| luiza a răspuns:

Da mai poti corecta, avand in vedere varsta! dar mergi la un control oftalmologic, sa iti citeasca dioptria corecta!

| tpuu a răspuns:

Si eu am miopie. si port ochelari pentru, ca atunci cand voi creste mai mare sa scap de ei. depinde la miopie cat ai daca ai cu "+" nu se scapa repede trebuie prin operatie sau lentile [ mai bine poarta ochelari] daca ai cu "-" aceasta miopie cu - se scapa de ochelari. problema este ca daca tu ai avut si inca mai ai miopie problm cu vederea. sa nu iti fi crescut miopia ca sa ajunga la +. sau - si ceva mai mult. du-te la doctor sa vezi cat ai acum la ochii.si daca nu ai mult poartai ca sa scapi de ei. greseala ta a fost ca nu ai purtat atunci cand trebuia ca pana acum ai fi scapat de ei.Nu mai fa greseala asta cum aai facut atunci. Si Poarta ochelari daca sa scada riscul de vedere si sa vina la normal in urmatorii ani.

Succes.

| Ananas2 a răspuns:

Da. se poate.
eu i-am purtat si acum vad mult mai bine. sunt unele cazuri in care miopia creste in continuare. oricum daca ii porti nu ai nici un dezavantaj. eu nu ii mai dau jos! asa mult imi plac laughing laughing