Cand iti scade glicemia te simti ametit, obosit, stors de puteri, depresiv, nici pe departe euforic. Hiperglicemia poate provoca agitatie, hiperactivitate si, eventual desi rar, euforie.
Nu am auzit nimic despre starea euforica, dar orice diabetic are, ocazional sau mai des, in functie de stadiul bolii, ameteli (deci isi pierde echilibrul) si dureri de cap. De fapt, nu cunosc niciun diabetic care sa nu aiba dureri de cap frecvent.
Daca iti scade glicemia sau iti creste foarte mult ai o stare de euforie si chiar poti lesina. stiu persoane care au trecut prin asa ceva. daca se intampla asa persoana trebuie dusa de urgenta la doctor. daca are glicemia scazuta trebuie sa i se dea ceva dulce sa manance, ceva care face sa ii creasca glicemia si daca este crescuta cred ca se da un tratament ceva.o persoana care are diabet trebuie sa ia mereu medicamente si sa pastreze un regim strict( sa nu depaseasca, cantitatile de zahar, paine etc) si daca boala e intr-un stadiu mai grav se ajunge sa se faca in fiecare zi( poate chiar de 2 ori pe zi) injectii cu insulina, pentru. ca glicemia sa nu creasca.
Bună.
Hipoglicemicul nu este diabetic!
Bolnavul de diabet are valoarea glicemică crescută peste valoarea normală (hiperglicemie), are dureri de cap, stări de vomă, stare de inconștiență.
Pa, pa.