Lumina de la becurile led nu este nici naturala și nici benefică ochiului, iar telefonul și laptopul tot led este.
Când ai o miopie ușoară nu-ți dai seama imediat deoarece muschii ochiului fac efort suplimentar sa compenseze.
Dar obosesc mai repede.
Treaba este simpla, șansele ca oftalmologul sa se însele sunt minime, are aparatura care măsoară mai multi parametri.
Poți cere oricând a doua părere.
Dar dacă nu poți ochelarii fie ei și -0, 5 în timp o sa ajungi sa ai -4.
Nu prea mi-a venit să cred cand mi-a zis asta. Adică in unele momente sa vad bine, iar in altele nu, gen uat dă fac? Miopia nu e ceva ce ai in permanență și vezi in permanență mai prost?
Daca ai o valoare mica a miopiei e posibil sa nu sesizezi problemele de vedere in anumite cazuri mai ales cand ochii sunt odihniti
Daca ai valori mari da vezi in permananta in ceata, dar repet, uneori cand ochii sunt odihniti, la valori mici ale miopiei e posibil sa nu ai probleme asa grave
Ar fi bine sa iti pui ochelari cu dioptrii date de oftalmolog.
Pentru alte probleme poate ar trebui sa vorbesti cu un psihiatru si poate te pensionezi pe caz de boala, ca se poate daca ai contract de munca.
Ieri a fost duminică nu aveai unde sa faci controale oftalmologice deoarece era inchis, poate la urgență este deschis nonstop si duminica.
Cum adică să mă pensionez pe caz de boală dacă am contract de muncă? Nu prea înțeleg
Încearcă tu să mi dai că la mine nu merge. ești utilizator nou și trebuie să ai un anumit punctaj acumulat ca să poată lumea să ți dea mesaj.
Așa e treaba aici pe TPU. Cel puțin mie așa mi arată
Da...ai dreptate, nu iti pot da nici eu, cred ca din cauza ca am cont nou cum ai spus si tu.
Nu se fac ochelarii la un magazin, se fac in spitale de ochi unde au medici calificati, nu asa la orice colt de strada, ca pe ăia din magazin nu îi intereseaza decat banii nu cum te simti sau daca ai intr-adevar nevoie de ochelari.
Deeaandreea9156 întreabă: