| JuSt222 a întrebat:

Am si eu o intrebare.

Cred ca sufar de ADD SAU ADHD.
In perioada in care eram mic aveam probleme foarte mari cu nervozitatea, nu stateam locului, eram la scoala profesorul incepea sa predea si eu statea si visam cu ochii deschisi.

Acum la 21 de ani perioada cu starea nervoasa s-a dus dar am in continuare probleme cu mentinerea atentiei. Am aceea problema numita "Day dreaming" in care incep pur si simplu si visez cu ochii deschisi, un fel de fantezii. Nu pot sa stau concentrat la ceva fiindca incep sa imi vorbesc singur in cap.
Nu prea inteleg explicatiile la profesor deoarece imediat intru in starea de visare cu ochii deschisi si nu ma pot concentra.

De exemplu daca invat ceva acum, peste 3 minute nu mai stiu, mai ales la limbiile straine unde uit foarte mult.Trebuie sa leg cuvintele alea de o amintire de ceva altfel uit tot.

Se poate sa fie ADHD /ADD sau o simpla problema de atentie care se poate rezolva in timp?

Daca se poate rezolva in timp, ce exercitii as putea face? si acum in momentul in care incerc sa iti formulez simptomele pe care le am sunt momente in care imi pierd atentia de la calculator ( eu continui sa scriu dar incep sa am vise in capul meu, gen ce o sa fac in urmatoarele 5 minute cand o sa ies afara.

Cand sunt cu prieteni sau iau parte la o discutie si nu prea mii se pare interesanta incep sa visez iar cu ochii deschisi (day dreaming)

Este adhd/add? Am tot incercat sa vb cu parintii sa aflu cum eram cand eram mic si din cate am auzit comportamentul meu era ff agitat, stari de nervozitate.

dadeam cu pumnii in masa, ma enervam repede mai ales la teme, rupeam pixuri si tot asa. Problema este ca ei nu inteleg ca se poate sa fie o problema si o tin pe a lor ca nu este nimic.

Peste 2 saptamani voi merge la psiholog sa vad care este problema.
Voi ce parere aveti? Poate fii ceva grav sau este doar o problema de atentie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
1 răspuns:
| CuriousMind a răspuns:

Cea mai buna solutie este sa te prezinti la psiholog. Nu se stie niciodata ce tulburari poti sa ai, eu zic ca pana atunci sa incerci niste pastile pentru memorie si concentrare precum MemoPlus sau poti incerca la farmaciile naturiste diferite pastile. Daca te ajuta atunci stai linistit, e o problema ce se poate ameliora. Totusi, psihologul ar fi cea mai buna solutie in situatia ta. Toate cele bune!