| Alex1111137 a întrebat:

Am și eu o întrebare.Cum pot face mai ușor sa adorm noaptea, am 17 ani și sunt îngrijorat de scoala,de griji,de anumiti colegi din liceu si ma ia somnul greu,îmi bate inima tare și nu știu ce sa fac, cum sa ma liniștesc și sa trec peste aceasta stare ca să fiu din nou bine și sa uit de temeri? Urgent va rog!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Sunt obiceiuri zilnice, ce să faci când te trezești dimineața, ce să faci seara înainte de culcare. Cu o oră înainte să te pui în pat, decizi, acum am terminat ziua. Faci un mic bilanț, ce am făcut, realizat azi, un mic planm ce voi facem mâine. Apoi masa de seară. Nu este indicat să mănânci înainte de culcare, dar poți bea un ceai sau un pahar de lapte, sau un măr, ceva ușor. Apoi igiena de seară. Apoi o mică plimbare dacă ai unde, dacă nu câțiva pași prin cameră. Apoi te pui în pat. Ca să nu te gândești la altceva, te concentrezi asupra respirației.

| Crackman a răspuns:

Inainte sa adormi opresti orice tehnologie ai citeste o carte sa vezi ce adormi

| Caro34 a răspuns:

Alex, nu te ajuta cu nimic sa-ti faci griji inutile, sa ai temeri, frici, agitatie etc. fiindca cu timpul te vor slabi. Dai prea mult timp si loc in gandurile tale: colegilor tai, chestiilor dificile, discutiilor inutile, grijilor... Bea un ceai de tei sau un pahar de lapte cu miere seara inainte de culcare, priveste-te in oglinda si spune-ti ca esti un baiat: minunat, puternic, hotarat, inteligent, bun, sufletist si orice problema ai sau vei avea o vei rezolva cu bine si cu sanatate fiindca D-zeu e mereu cu tine si te va ajuta! Nimic in viata noastra nu e mai greu decat noi putem duce! Gandeste-te mereu ca sunt oameni bolnavi si lupta zilnic si nu se dau batuti! Tu ai totul; de ce nu ai reusi? In putin timp vei termina si liceul; te vei casatori si tu, vei avea o familie, va trebui sa castigi bani si sa muncesti; te vei agita pentru astea? Sper ca nu, ci te vei organiza corect, te vei gandi la sanatatea ta, la cei care te iubesc si-ti sunt mereu aproape etc. etc. fiindca: probleme, griji, temeri etc. vor fi mereu insa in noi sta puterea de a le depasi pe toate! Mult spor la scoala si in fapte bune!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incearca sa respiri adanc ca sa te liniștești, de mai multe ori. Sau fixeaza-ti mintea pe unde gand care nu te tulbura/nelinisteste. Daca vrei poti incerca ceai de sunatoare/musetel/tei. Teoretic ajuta sa te relaxezi si sa ai un somn linistit.