| MihaiA a întrebat:

De la guvern au venit acele analize obligatorii pe care le-am primit de ziua in care ne-am nascut stiti voi.
Ce boli acopera acele analize?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Pai verifica functia ficatului (spun numai daca e afectata, nu de ce boala), functia rinichilor, precum si riscul de diabet si boli cardiace. In principiu ele pot doar sa ghideze viitoare investigatii, nu sa dea diagnosticul unei boli anume.
De exemplu, daca ai probele hepatice modificate, medicul de familie va sti ca e ceva in neregula cu ficatul tau si iti va da analize suplimentare sa vada exact ce-l afecteaza.

3 răspunsuri:
| MihaiA explică:

Stiu rolul lor dar vroiam sa stiu ce boli descopera acele analize.

| viorel2c a răspuns:

Sunt gratuite dar nu obligatorii. E o mare diferenta. Ti se ia sange si urina, deci un minim.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Acel buletetin cu analize obligatorii și gratuite au ca drept scop depistarea eventualelor afecțiuni ale stării de sănătate.
Rolul lor au scopul de prevenire. Așa, foarte multe persoane au depistat dacă sunt sănătoși sau bolnavi.
Sănătate.
Pa, pa.