| aleexx26 a întrebat:

se poate sa iau anticonceptionale chiar daca sunt virgina deocamdata?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DeeaMarry a răspuns:

Am auzit de cazuri(aici pe TPU) de fete la care le spusese medicul ca de indata ce isi vor incepe viata sexuala trebuie sa mearga la ginecolog pentru a le prescrie anticonceptionale, deoarece au chisturi.
Deci e clar ca nu le-a putut face un control propriu-zis. Acum, sincer, nu stiu exact prin ce metode a depistat chisturile. Te sfatuiesc sa ii trimiti un mesaj privat Brigaelei, sunt sigura ca te poate lamuri mult mai bine.

21 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Nu iti recomand....nu le poti lua ca pe niste vitamine oricand si oricum

| aleexx26 explică (pentru mona):

Stiu foarte bine ca trebuie luate la ore fixe si printr-un tratament sau o recomandare. atata stiu si eu ca nu am 14 aniwinking

| Felys a răspuns:

Alea nu sunt bomboane

| aleexx26 explică (pentru Felys):

Si asta ti se pare un raspuns care ma ajuta? nu sunt de pe alta planeta stiu ce sunt si in ce imprejurari actioneaza daca raspunzi cu figuri nu ma ajuti cu nimic

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce sa te legi de cap daca nu te doare?

| roxynutza a răspuns:

Pai in ce circumstante? dereglari hormonale sau altceva?

| aleexx26 explică (pentru roxynutza):

Am inteles ca au multe avantaje. mie nu ii plac in primul rand durerile menstruale chiar exagerate si nici durata prea lunga a acestora... aici am inteles ca sunt bune. plus ca si la cosuri au efect pozitiv. chiar si pe plan sexual...

| roxynutza a răspuns (pentru aleexx26):

Cel mai bine ar fi sa ceri parerea unui doctor, nu este bine sa le luam asa de capul nostru; eu am avut un chist la san si mi s-a propus sa iau anticonceptionale insa a trecut si nu am mai avut nevoie; te sfatuiesc sa ceri sfatul unui medic cel mai recomandat

Chist la san? ce simptome aveai... daca nu te deranjeaza ca am intrebat? pe mine m-a cam chinuit un san de vreo luna si mi-a dat doctorita trimitere sa imi rezolv problema dar am tot amanat ca nu am avut timp si acu nu ma mai doare. sa stiu si eu ce sa fac...

| ananyyo a răspuns (pentru aleexx26):

Da,poti lua ac, dar doar cele prescrise de un medic ginecolog, au si efect terapeutic nu doar anticonceptional.bafta!

| aleexx26 explică (pentru ananyyo):

Mersii :*

Da de 2 ori am abut un chist. am fost mi s-a facut o radiografie si mi s-a dat o crema apoi mi-a trecut. Insa doctorul mi-a zis ca in cazul in care nu imi va trece cu crema sa merg la doctorul de familie si sa imi dea anticonceptionale; ma durea ingrozitor de tare si era ca o piatra pe san; m-am speriat teribil m-am gandit la un cancer sau ceva sad insa doamne ajuta ca mi-a trecut

| irina2011 a răspuns (pentru aleexx26):

Pentru dureri si reglarea ciclului menstrual fa o cura cu Femicur. se ia o pastila pe zi. ideal e sa faci cura macar 3 luni. pastilele sunt din plante si le gasesti in farmacii.

| irina2011 a răspuns (pentru aleexx26):

Ps: anticonceptionalele au foarte multe efecte adverse. daca nu e musai, evita-le cat poti. happy

sad si eu am o frica... cand apas pe sanul drept langa mamelon simt o ceva nu stiu daca e nodul sau chist sau ce e, ma mai si doare asa cateodata. m-am dus sa-mi dea trimitere dar mi s-a ameliorat durerea si nu am mai mers. acum ce sa fac sa cer atlta trimitere? mi-e frica sa nu fie grav. nu ma gandesc la cancer de san pentru ca totusi sunt foarte tanara, in gene nu am si nici nu am avut traumatisme sau ceva de genu... ce sfat imi poti da?

Sincer sa te duci la medic nu conteaza daca te doare sau nu; eu zic sa iti iei alta trimitere, asa poti fi si tu linistita iar daca doamne fereste este ceva grav poti sa previi happy

Aa voi face. mersi de raspunsuri

| aleexx26 explică (pentru aleexx26):

Asa*

| madapostolache a răspuns:

Pai normal ca poti sa iei. Daca ai probleme cu hormonii iti regleaza menstruatia.

| aleexx26 explică (pentru madapostolache):

Pai stiu ca trebuie sa iti stabileasca medicul tipul de anticonceptionale pe care sa le iei. dar din moment ce nu imi poate face control cum sta treaba? asta ma nelamureste...

| aleexx26 explică (pentru DeeaMarry):

Da am o prietena care ia anticonceptionale trantament pentru chist. multumesc pentru informatie.

| DeeaMarry a răspuns (pentru aleexx26):

Am auzit de cazuri(aici pe TPU) de fete la care le spusese medicul ca de indata ce isi vor incepe viata sexuala trebuie sa mearga la ginecolog pentru a le prescrie anticonceptionale, deoarece au chisturi.
Deci e clar ca nu le-a putut face un control propriu-zis. Acum, sincer, nu stiu exact prin ce metode a depistat chisturile. Te sfatuiesc sa ii trimiti un mesaj privat Brigaelei, sunt sigura ca te poate lamuri mult mai bine.