| Anna_6465 a întrebat:

Am si eu o intrebare.Sunt foarte speriata.Astazi am luat o pisicuta(pui) in brate pentru ca era sa o muste un caine. Apoi a vrut sa sara din brate si cand a sarit m-a zgariat putin la mana si imi e frica sa nu fi purtat pisica microbul turbarii. Dupa ce m-a zgariat m-am dus imediat in casa, m-am spalat cu sapun si mi-am dat cu spirt. Zgarietura are cam3- 5 mm(stiu ca pare ciudat ca am masurat-o dar vroiam sa va dau detalii). Inainte cand ma zgariam nu imi era frica dar am vazut la televizor un reportaj si mi-e frica de atunci.Va rog spuneti-mi, ma tem degeaba sau chiar ar trebui sa ma tem? Va rog!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
16 răspunsuri:
| piktor a răspuns:

Nu ai nimic. Daca era o zgarietura mai serioasa puteai sa te ingrijorezi, da asa...
relax

| Nicolelenaa a răspuns:

Nu patesti nimic tongue
problema era daca te musca un caine turbat
dar oricum de la o zgaraietura nu pori abia boala turbarii
poate de la o muscatura
eu iti zic sa nu e ingrijorezi degeaba
funda?winking

| Nicolelenaa a răspuns:

Scz pentru greselile de ortografie dar ma grabeamwinking

| DaianaDC a răspuns:

Nu stiu... du`te la medicbig grin nu am alte sfaturihappy

| Gizăz a răspuns:

Te-a zgâriat un pisoi? :O:O:O Dezastru intergalactic; du-te la medic că poate reuşeşti să scapi cu viaţă după 12 ore în sala de operaţie. Primul caz de ipohondrie aşa severă pe care-l văd aici.

| girllll a răspuns:

Sper sa nu turbezirolling on the floor

| AlinaHoran a răspuns:

Nu ar trebui sa te temiwinking. cel mai bine ar fi sa te duci la medic... ii explici, iar apoi iti va face o injectiewinking. Si eu m-am zgariat intr-o sarma mai demult si m-am dus la medicwinking, nu am patit nimic daca mi-a facut acea injectie. Si pe fratele meu l-a zgariat o pisicalaughing si a procedat la fel, s-a dus la medic pentru ai face injectie anti turbare laughing. parc. ceva de genulwinking

sper ca te-am ajutat :*

funda?big grin:*

| missphantomim97 a răspuns:

Sincer nu cred ca ai de ce sa iti faci griji... mai ales daca pisica parea ingrijita...si bineinteles faptul ca ai dezinfectat rana e in avantajul tau.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sincer nu cred ca ai de ce sa iti faci griji... mai ales daca pisica parea ingrijita...si bineinteles faptul ca ai dezinfectat rana e in avantajul tau.

Abh
| Abh a răspuns:

Daca te-a zgariat cu gheara, dezinfecteaza doar locul. Turbarea se transmite prin muscatura dintilor, prin saliva asa ca nu ai de ce sa-ti faci probleme.

| waAsser a răspuns:

Stai tu linistita. De la o mica zgaraietura nu ai cum sa patesti ceva grav.

| camelya_1945 a răspuns:

Nu zic ca este exclus total sa aiba rabie dar nu cred, era doar speriata de aceea te-a zgariat, Insa, poate avea microbul care genereaza tetanosul pe ghiarele cu care te-a zgariat asa ca eu zic sa mergi la urgenta sa-ti faca un vaccin antitetanos inainte sa treaca 3 zile de la incident. Un om a murit de tetanos dupa ce i-a intrat un spin de trandafir in deget. Mircobul acesta este f periculos se gaseste in pamant de obicei si cum pisicutele umbla pe acolo...

| Quiss a răspuns:

Isuse...cata tevatura pentru nimic. La cate zgarieturi de toate soiurile am incasat eu ar fi trebuit, nu stiu, sa fiu mumificata acum. Geez. Vezi ca poate iti ies matele pe acolo, ai grija sa le strangi si sa le pui la loc laughing.

| mihaibrasov a răspuns:

Nu patesti nimica... probabil e doar o zgarietura superficiala. Daca ai dat si cu spirt vei fi ok. Pe mine m-au zgariat pisici toata viata si inca n-am turbaaaaaaaaaaaaaaaat.

| Anna_6465 explică:

Am vazut multe raspunsuri. Unele de ajutor, unele in gluma.Va multumesc si mai astept pareri.

| cristi202 a răspuns:

Problema e la acel reportaj, caci de la el ti-e frica. Altfel, nu ai motive sa te temi. Cind eu eram adolescent, imi place sa citesc carti de medicina, si mereu traiam cu frica de cancer cind citeam ceva despre cancerhappy. Desi tot eu citeam ca cancerul apare mai mult la persoane in virsta!happy. Ceea ce citim, ceea ce auzim, ne influenteaza mult mai mult deict credem. Deci, stai linistita, nu e nimic deosebit, e chiar ceva bun: prin zgirieturi mici, daca chiar intra microbi in organism, organismul "invata" sa se protejeze, creind anticorpi, car emai tirziu te vor ajuta cind va fi vorba de o posibila infectie serioasa. Daca vrei un argument in acest sens, priveste la micii tiganusi. Unii din ei au bube sau rani si sunt extrem de murdari, da rnu patesc nimic. De ce? Pentru ca organismul lor a invatat sa se protejeze. Acum, e bine sa te protejezi spalindu-te si avind grija de corpul tau, insa nici prea multa grija nu e buna, incit sa ajungi la vreo fobie din cauza asta.